avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit rambursare credit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

rambursare credit

O soc.a contractat un credit (2008) pt.un teren cu rambursare 15 ani.In febr.2013 soc.doreste sa achite in avans o suma importanta din credit,beneficiind in acest caz de scaderea comisoanelor bancare,diminuarea dobanzii si implicit diminuarea ratei de credit pana la achitarea finala.
In acest caz - suma rambursata in avans,fara a se finaliza creditul,contine rata credit,chelt.comisioane aferente creditului,chelt.cu dobanda- aceste chelt.deductibile?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 16:22, 7 Ianuarie 2013
Cheltuieli cu dobanzi, comisioane, etc sunt cheltuieli deductibile din punct de vedere fiscal.
Rambursarea creditului nu se inregistreaza pe cheltuieli, ci eventual prin urmatorul articol contabil:

1621 Credite bancare pe termen lung = 5121 Conturi la banci in lei
Doar de cheltuieli intrebam si eu.Am specificat ce v-a cuprinde suma rambursata.Multumesc.
Rambursarea creditului nu se inregistreaza pe cheltuilei, pentru ca nici obtinerea creditului nu se trece pe venituri. Ati inregistrat cumva obtinerea creditului la venituri?
Cred ca nu m-am facut inteleasa.Sigur ca rambursarea ratei de credit nu o inregistrez pe chelt.ci pe 1621.
Dilema mea era doar cu privire la chelt.de comisioane si dobanda daca sunt deductibile,deoarece se ridica la o valoare mare aceste chelt.aprox.30.000 euro daca se face aceasta rambursare anticipata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Linie credit transformata in credit cu rata lunara Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Am avut o linie de credit care se va transforma in credit cu rate lunare pe o durata de 48 luni ? Care este inregistrarea contabila in ce cont ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea in contab. a unui credit bancar kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O societate a luat un credit de la o banca, pe care i-l va rambursa in 36 de luni, in rate egale. Cum se inregistreaza in contabilitate? ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta cineva sa imi rezolv o teme la contabilitate mariaurs mariaurs SC ASA SRL contracteaza la data de 12.06.2014 un credit bancar in valoare de 24.000 lei pe termen de 2 ani. Comisionul bancar pentru intrumentarea dosarului de ... (vezi toată discuția)