O soc.a contractat un credit (2008) pt.un teren cu rambursare 15 ani.In febr.2013 soc.doreste sa achite in avans o suma importanta din credit,beneficiind in acest caz de scaderea comisoanelor bancare,diminuarea dobanzii si implicit diminuarea ratei de credit pana la achitarea finala.
In acest caz - suma rambursata in avans,fara a se finaliza creditul,contine rata credit,chelt.comisioane aferente creditului,chelt.cu dobanda- aceste chelt.deductibile?
Cheltuieli cu dobanzi, comisioane, etc sunt cheltuieli deductibile din punct de vedere fiscal.
Rambursarea creditului nu se inregistreaza pe cheltuieli, ci eventual prin urmatorul articol contabil:
1621 Credite bancare pe termen lung = 5121 Conturi la banci in lei
Rambursarea creditului nu se inregistreaza pe cheltuilei, pentru ca nici obtinerea creditului nu se trece pe venituri. Ati inregistrat cumva obtinerea creditului la venituri?
Cred ca nu m-am facut inteleasa.Sigur ca rambursarea ratei de credit nu o inregistrez pe chelt.ci pe 1621.
Dilema mea era doar cu privire la chelt.de comisioane si dobanda daca sunt deductibile,deoarece se ridica la o valoare mare aceste chelt.aprox.30.000 euro daca se face aceasta rambursare anticipata.