avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme overdraft
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme overdraft

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat privind o problema cu un overdraft.
Lucrez in invatamant si am un overdraft. In perioada de vara s-a intarziat cu plata salariilor astfel incat in cont nu mi-au ramas bani suficienti pentru acoperirea dobanzii pentru suma datorata bancii. Am fost anuntata abia acum 2 luni telefonic de la banca despre faptul ca am o intarziere la plata dobanzii si ca trebuie sa restitui intreaga suma in 3 zile altfel imi vor trimite dosarul la biroul de credit. Nu am reusit in 3 zile sa restitui banii si mi s-a trimis dosarul, nemaiavand posibilitatea sa iau vreun credit pentru a acoperi suma datorata. acum ma ameninta cu executare silita. Va rog daca se poate sa imi spuneti ce mi se poate intampla in continuare.
Cel mai recent răspuns: klein andreea , utilizator 09:19, 17 Noiembrie 2009
la biroul de credit ati fost raportata din a 31-a zi de intarziere

deocamdata tot ce pot face imediat este sa va retina suma datorata in momentul in care va intra salariul pt a achita dobanzile si penalizarile, ci riscul chiar de a ramane fara salariu deloc. trebuie sa restituiti doar dobanzile si penalizarile la zi, nu tot overdraftul, intrucat inteleg ca inca nu a fost declarat scadent .

in rest deocamdata totul se rezuma la amenintari, insa daca va fi declarat scadenta anticipata veti plati si alte cheltuieli privind executarea silita, onorariu avocat, etc daca veti ajunge sa aveti poprire pe salar
new_2009 a scris:

la biroul de credit ati fost raportata din a 31-a zi de intarziere

deocamdata tot ce pot face imediat este sa va retina suma datorata in momentul in care va intra salariul pt a achita dobanzile si penalizarile, cu riscul chiar de a ramane fara salariu deloc. trebuie sa restituiti doar dobanzile si penalizarile la zi, nu tot overdraftul, intrucat inteleg ca inca nu a fost declarat scadent .

in rest deocamdata totul se rezuma la amenintari, insa daca va fi declarat scadenta anticipata veti plati si alte cheltuieli privind executarea silita, onorariu avocat, etc puteti ajunge sa aveti poprire pe salar
Daca nu ati achitat in timp este posibil ca toata suma sa fie acum scadenta. Chiar daca aveati un grafic de rambursare a sumelor de obicei in contractele de credit ale bancilor sunt inserate clauze conform carora o intarziere este considerat un caz de culpa a Imprumutatului si are ca efect scadenta cu anticipatie a creditului.
Daca asa stau lucrurile este posibil sa inceapa executarea silita impotriva d-mneavoastra, fie direct de catre Banca, fie de un tert daca banca va vinde (cesiona) creanta pe care o are.
Inceputa executare se pot urmari atat bunurile mobile cat si cele imobile, care va apartin. De asemenea se pot urmari veniturile pe care le aveti.
Buna ziua.Si eu am avut intirziere la overdraft, tot din aceleasi motive, insa nicidecum nu m-au obligat sa platesc toata suma aferenta celor 3 salarii.Nu se va ajunge aicii, deoarece banca blocheaza cardul si isi ia de acolo toate restantele.
M-am bagat in discutie pentru ca de aproximativ o luna a intrat pe piata bancara si asigurarea pentru overdraft.Va recomand sa o faceti spre binele dvs.Inainte de a semna cititi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita banca mika_i mika_i Buna ziua! am avut un overdraft la o banca din Romania. in ianuarie nu am putut achita suma minima de plata si, in consecinta, in februarie am primit ... (vezi toată discuția)
Buna seara! Valentinag Valentinag In septembrie 2018 am incheiat un contract cu Ferratum IFN, care, ulterior, a fost declarat scadent anticipat in ianuarie 2019 cu suma de 3518 lei si mandatat ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu mai pot sa platesc rata la creditul ipotecar ? pavelnicolaecristian pavelnicolaecristian ce se intampla daca nu mai pot sa platesc rata la creditul ipotecar iar in cazul executarii silite imobilul ipotecat nu mai are aceeasi valoare cu creditul ... (vezi toată discuția)