avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita banca
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita banca

Buna ziua!

am avut un overdraft la o banca din Romania. in ianuarie nu am putut achita suma minima de plata si, in consecinta, in februarie am primit notificare pentru executare silita pentru toata valoarea descoperita a overdraftului plus dobanzi si penalitati aplicate la data respectiva. In martie am achitata toata suma pentru care am fost executata silita.
Acum problema mea este ca m-am trezit ca dupa data la care am fost executata silita mi s-au aplicat in continuare dobanzi si penalitati la intreaga valoare executata si trebuie sa platesc aceste sume aditionale ca sa imi pot inchide overdraftul.
Ma puteti sfatui, va rog, daca este legal ca banca sa aplice in continuare dobanzi si penalitati la o suma care este in executare silita?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:12, 10 Aprilie 2014
mika_i a scris:
Ma puteti sfatui, va rog, daca este legal ca banca sa aplice in continuare dobanzi si penalitati la o suma care este in executare silita?

Aparent, asa cum prezentati dvs. nu este legal ce a facut banca (dar ...poate nu ati spus tot sau clar). Puteti sa introduceti o actiune in contestarea debitelor calculate de banca in continuare.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2014
trandafir2, moderator
De ce sa nu fie legal ?
Penalitati vi se aplica pana la final si pt toata suma, altfel ar insemna ca executarea e o binecuvantare daca ajunsi la executare se stopeaza penalitatile pt neplata la termen.
Cereti explicatii in scris si contestati daca nu vi se pare corect calculul.
Cand mentionati ca ati achitat toata suma, inseamna ca ati achitat tot debitul principal, plus dobanzi si penalizari?
am achitat tot debitul plus dabanzile si penalitatile calculate la data inceperii procedurii de executare silita. acum banca imi cere sa achit dobanzi si penalitati calculate la valoarea respectiva pana in prezent.
Asa ceva este nelegal, formulati o contestatie la executare.S-ar putea sa fie totusi ceva ce dvs nu ati inteles exact (ori ceea ce ati platit dvs, ori ceea ce va mai cer ei ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil neipotecat maris331 maris331 AM fost executat de Volksbank pentru un credit la care am intarziat.Creditul era garantat cu un teren care a fost scos la licitatie si vandut la 30% din ... (vezi toată discuția)
Credit bobeicaalin bobeicaalin cam cat ar putea sa fie cheltuielile suplimentare valorii unui credit de nevoi personale in cazul in care nu poti platii rata si esti dat in ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu mai pot sa platesc rata la creditul ipotecar ? pavelnicolaecristian pavelnicolaecristian ce se intampla daca nu mai pot sa platesc rata la creditul ipotecar iar in cazul executarii silite imobilul ipotecat nu mai are aceeasi valoare cu creditul ... (vezi toată discuția)