avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita imobil neipotecat
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita imobil neipotecat

AM fost executat de Volksbank pentru un credit la care am intarziat.Creditul era garantat cu un teren care a fost scos la licitatie si vandut la 30% din valoare.Am contestat aceasta licitatie insa executorul a trecut la alt imobil NEIPOTECAT.Este legal avand in vedere codul civil art 816 alin 4
ESte normal ca executorul sa pastreze banii in cont la el din vinzare si eu sa platesc penalitati la credit si acum sa imi vinda si acest imobil?
Cel mai recent răspuns: maris331 , utilizator 18:51, 30 Ianuarie 2015
1.In primul rand, presupun ca va referiti la art. 816 al. 4 Cod de procedura civila - "Creditorul ipotecar nu poate cere scoaterea la vânzare silită a bunurilor neipotecate ale debitorului său decât în cazul în care urmărirea silită a bunurilor imobile ipotecate nu a condus la îndestularea creditorului ipotecar în limita sumelor totale datorate" - ati spus chiar dvs. ca imobilul a fost vandut la 30% din valoare, deci este clar ca nu s-a acoperit debitul.
2.Cat priveste imobilele neipotecate, acestea pot fi executate silit - ipoteca nu face altceva decat sa confere un drept de preferinta la eliberarea sumelor realizate din executarea silita.
3.Depinde la ce va referiti cand spuneti ca executorul a pastrat banii in contul sau - eliberarea sumelor realizate din executarea silita se face cu respectarea anumitor termene si formalitati, mai ales daca s-au inscris si alti creditori in tabelul creantelor.
Am contestat licitatia prin care s-a vandut imobilul ipotecat la 30% valoare (vicii de procedura)insa nu s-a judecat nici dupa 14 luni insa in perioada aceasta executorul a trecut la executarea altui imobil neipotecat.Este legal atata timp cit nu s-a finalizat procesul pentru primul imobil(situatia este neclara avem sanse mari de castig)?Suma din vanzarea primului imobil ipotecat si acum este in contul executorului si banca calculeaza penalitati si dobanzi.Este legal si normal acest lucru?Ce se poate face
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
maris331, utilizator
la al doilea imobil neipotecat pentru care se solicita vanzarea somatia imobiliara nu trebuia sa contina suma diminuata cu valoare primului imobil executat silit si alte plati pe care le-am facut intre timp?
Ultima modificare: Luni, 15 Decembrie 2014
gi-jane2, moderator
Contestatia la executare nu suspenda de drept executarea silita, doar la cererea dvs., cu plata unei cautiuni - deci procedurile de executare continua asupra altor bunuri. Cat priveste banca, aceasta va calcula dobanzi si penalitati pana la achitarea integrala sau admiterea contestatiei de executare - nici in acest caz contestatia nu suspenda calculul dobanzilor si penalitatilor.
am inteles asta ,vorbesc de a doua somatie daca tot s-a executat primul imobil nu trebuia facuta somatia imobiliara pentru al doilea imobil pentru o suma mai mica ?Adica cum vine se vinde un imobil mai platesc din datorie dar executarea se face in continuare pe suma initiala.Ca sa nu mai zic ca suma sta la executor de un an si banca imi calculeaza penalitati la suma care sta la executor.Interesant nu??Nu era normal sa se faca somatia imobiliara pe suma ramasa ca sa stim cit mai avem de platit?
Ultima modificare: Luni, 15 Decembrie 2014
maris331, utilizator

Alte discuții în legătură

Somatie imobiliara pentru credit neachitat zograffi zograffi buna ziua am primit o somatie imobiliara de la un executor judecatoresc , prin care mi se comunica faptul ca daca nu achit in termen de 15 zile suma de 19000 ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament la un pret foarte mic zograffi zograffi buna ziua, am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi. intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Restituire partiala credit bancar prin executare silita alertbrain alertbrain Sunt executat silit pentru un credit ipotecar neachitat. S-a vandut la licitatie apartamentul ipotecat, dar am ramas in continuare dator ... (vezi toată discuția)