avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate mihaild

Activitate mihaild

1) La începutul lunii septembrie 2017, a avut loc un accident de circulație cu vătămare corporală.
2) Accidentul, care a avut loc într-o localiste, (într-o comună), chiar într-o intersecție nedirijată, unde se afla un drum lateral, care pleca din șoseaua națională, a avut loc în următoarele condiții: un conducător auto a vrut să vireze la stânga, pe un drum lateral. Acesta a semnalizat intenția de a vira la stânga cu cel puțin 100 metri înainte de a efectua virajul, a oprit, s-a asigurat, în sensul că a văzut un autoturism care circula din sensul opus și era destul de departe, și a considerat că acel autoturism este foarte departe pentru a îi acorda prioritate, și a virat la stânga, și autoturismul său a fost lovit în portiera din dreapta spate, de către autoturismul care circula din față pe sensul opus.
3) Urmele de frânare (măsurate de către poliție) lăsate pe asfalt de către autoturismul care circula din față a lovit autoturismul care a virat la stânga, au fost de 44,20 metri.
4) Având în vedere cei 44,20 metri de urme de frânare, este evident faptul că viteza acelui autoturism care venea din față și a lovit autoturismul care a virat la stânga, a fost enormă în raport cu viteza pe care ar fi trebuit să o aibă în mod normal, care trebuia să fie de maximum 30 km/h, conform art. 123, litera a), din Regulamentul de aplicare a Ordonanței de urgență a guvernului nr. 195/2002. Acesta este motivul pentru care, conducătorul autoturismului care a virat la stânga considerat că autoturism care venea din față este foarte departe pentru a îi acorda prioritate. În practică nu prea se întâlnesc mulți conducători auto care să dea prioritate unei mașini care este așa de departe!
5) În pofida celor de mai sus, poliția l-a considerat vinovat (doar) pe conducătorul auto al autoturismului care a virat la stânga, spunându-i că nu a acordat prioritate. Drept pentru care i-a reținut permisul de conducere și i-a întocmit un dosar penal.
6) Conducătorului auto care a fost considerat vinovat nu i s-a arătat procesul verbal încheiat de către poliție (care nu a fost încheiat în prezența sa, ci probabil că în prezența celuilalt conducător auto !), și nu i s-a respectat dreptul legal de a face obiecțiuni cu privire la conținutul actului de constatare, care este stipulat în art. 180, aliniatul (5), unde scrie că : ”În momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat să aducă la cunoştinţă contravenientului dreptul de a face obiecţiuni cu privire la conţinutul actului de constatare. Obiecţiunile trebuie consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica „Alte menţiuni”, sub sancţiunea nulităţii procesului-verbal.”.
7) În accident au fost două persoane vătămate. Una dintre persoanele vătămate, care e soția conducătorului auto considerat vinovat de neacordarea priorității, care au suferit o fractură la antebraț, și a fost la spital unde a stat doar câteva ore, a dat declarație în fața polițistului, a doua zi după accident, că nu are nici un fel de pretenții de la conducătorul auto care a fost considerat vinovat de către polițist. Cealaltă persoană, care a suferit o lovitură la picior, și nu a mers la spital deloc, a dat declarație în fața polițistului, în ziua accidentului, că nu are nici un fel de
pretenții de la conducătorul auto care a fost considerat vinovat de către polițist.
*
Se mai poate face ceva ACUM, după mai mult de 15 zile de la accident (a trecut o lună), pentru a se face dreptate în această cauză ? Adică să se țină seama și de viteza imensă a autovehiculului care venea din față (44,20 metri urme de frânare pe asfalt) în raport cu cei maximum 30 km/h pe care trebuia să-i aibă, și de faptul că și nu i s-a respectat dreptul legal de a face obiecțiuni cu privire la conținutul actului de constatare, care este stipulat în art. 180, aliniatul (5).
As dori daca cineva poate sa-mi trimita la adresa mihaildimitriu@yahoo.com un document Excel cu formulele necesare pentru calcularea penalitatilor la restante intretinere, pentru niste proprietari care au restante si penalitati cu sume foarte mai (mii de lei noi) intinse pe mai multi ani. Va multumesc anticipat.