uzufruc iseamna ca sunt si socrii proprietari pe casa sau pe una din camere(depinde de ce este prevazut in contrac)si pe dependintele acesteia, nicidecum nu sunt absolviti de responsabilitatea de a se intretine si a -si plati toate celelalte datorii. Propritearii casei nu pot vinde sau hotari ceva cu casa fara acordul socrilor(asta e tot ce obliga uzufructul viager.
Buna seara! Mamei mele i s-a eliberat la nastere ,un certificat cu un nume si un prenume, cum era evident. Mentionez ca a avut timp de 61 ani acelasi certificat(nu l-a pierdet sau schimbat niciodata).Vara trecuta cand fratelui meu i-a expirat buletinul, cei de la politie au sesizat ca pe certificatul lui de casatorie era trecut gresuit numele mamei de familie. De aici o intreaga aventura...A trebuit sa aduca, pentru a dovedi, certificatul ei de nastere. Intre timp ei au cerut lamuriri de la primaria locala. Acolo s-a constatat ca au fost doua inregistrari diferite.La un nr de inregistrare era numele mamei asa cum apare la ea in toate actele (nume+prenume), iar la celalalt nr era nume+prenume +alt prenume, dar cu aceeasi parinti.Cand s-a casatorit a primit un certificat in care era trecut nume+prenume, asa cum era normal, insa acum la primaria locala apare si acolo si cu un al doilea prenume. Ma intreb daca ea detinea doua prenume de pe atunci de ce i s-a eliberat toate acele acte doar cu un singur prenume(nefiind declarata de parinti cu doua prenume). Va rog sa imi spuneti ce se poate face pentru a se solutiona aceasta dilema,mama nefiind disponibila sa schimbe toate actele ei si implicit ale copiilor pentru o neatentie a unora care au inregistrat-o la vremea aceea.
Cu multumiri anticipate,Nicoleta Bocaneala