avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate nikcoleta

Activitate nikcoleta

Răspuns la discuția NERESPECTARE UZUFRUCT
uzufruc iseamna ca sunt si socrii proprietari pe casa sau pe una din camere(depinde de ce este prevazut in contrac)si pe dependintele acesteia, nicidecum nu sunt absolviti de responsabilitatea de a se intretine si a -si plati toate celelalte datorii. Propritearii casei nu pot vinde sau hotari ceva cu casa fara acordul socrilor(asta e tot ce obliga uzufructul viager.
Buna seara! Mamei mele i s-a eliberat la nastere ,un certificat cu un nume si un prenume, cum era evident. Mentionez ca a avut timp de 61 ani acelasi certificat(nu l-a pierdet sau schimbat niciodata).Vara trecuta cand fratelui meu i-a expirat buletinul, cei de la politie au sesizat ca pe certificatul lui de casatorie era trecut gresuit numele mamei de familie. De aici o intreaga aventura...A trebuit sa aduca, pentru a dovedi, certificatul ei de nastere. Intre timp ei au cerut lamuriri de la primaria locala. Acolo s-a constatat ca au fost doua inregistrari diferite.La un nr de inregistrare era numele mamei asa cum apare la ea in toate actele (nume+prenume), iar la celalalt nr era nume+prenume +alt prenume, dar cu aceeasi parinti.Cand s-a casatorit a primit un certificat in care era trecut nume+prenume, asa cum era normal, insa acum la primaria locala apare si acolo si cu un al doilea prenume. Ma intreb daca ea detinea doua prenume de pe atunci de ce i s-a eliberat toate acele acte doar cu un singur prenume(nefiind declarata de parinti cu doua prenume). Va rog sa imi spuneti ce se poate face pentru a se solutiona aceasta dilema,mama nefiind disponibila sa schimbe toate actele ei si implicit ale copiilor pentru o neatentie a unora care au inregistrat-o la vremea aceea.
Cu multumiri anticipate,Nicoleta Bocaneala