avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... NERESPECTARE UZUFRUCT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

NERESPECTARE UZUFRUCT

Cum se poate dovedi oficial, ca, cei care trebuiau sa-si respecte clauzele contractului de uzufruct si mai mai mult de atat nu si-l respecta?
Socrii mei sunt in varsta si cu handicap au fost lasati cu datorii la regie, la curent, sa nu mai vorbim de altele, practic se autogospodaresc singuri de cativa ani. Cu toate acestea contractul de uzufuct a ramas valabil. Se poate seziza Asistenta Sociala, Notarul, Instantele Judecatoresti, pentru a-l desface ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 05:54, 25 Ianuarie 2013
uzufructul nu presupune si procurarea de alimente sau intretinerea și menajul persoanei, ci doar plata impozitului pe casa. depinde de ce scrie in contractul prin care s-a constituit uzufructul viager.
Dacă socrii au dreptul de uzufruct asupra imobilului, înseamnă că au în principal dreptul de folosință asupra acestuia. Asta nu are legătură cu dreptul de a li se presta obligația deîntreținere dacă nu au și un contract de întreținere.
Si eu am avut contract de vanzare -cumparare cu clauza de uzufruct viager si nu a trebuit sa platesc toate cheltuielile cu intretinerea uzufructuarului atat timp cat acesta a fost in viata . Cu toate acestea, dupa decesul uzufructuarului am fost obligata sa platesc datoriile acumulate de acesta in timp, avocatul si executorul netinand cont ca nu eram mostenitorul uzufructuarului.
uzufruc iseamna ca sunt si socrii proprietari pe casa sau pe una din camere(depinde de ce este prevazut in contrac)si pe dependintele acesteia, nicidecum nu sunt absolviti de responsabilitatea de a se intretine si a -si plati toate celelalte datorii. Propritearii casei nu pot vinde sau hotari ceva cu casa fara acordul socrilor(asta e tot ce obliga uzufructul viager.
@nikcoleta:

Sunteți într-o gravă eroare.

1.Uzufructul nu însemană drept de proprietate ci drept de folosință și de culegere a fructelor.

2. Propritarul poate să vândă imobilul fără acordul uzufructuarului, dar noul proprietar va trebui să respecte dreptul de uzufruct instituit înainte de a cumpăra acea proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de v-c cu uzufruct viager ionclaudiu ionclaudiu In contract se stipuleaza ca uzufructul este pe tot apartamentul pe durata vietii celor doi vanzatori fara alte clauze de intretinere. Ce obligatii are in ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager liviu25 liviu25 ce inseamna exact contract vanzare-cumparare cu UZUFRUCT VIAGER,k m am dus la politie sa mi skimb buletinu,si trebuia sa ii aduc pe ai mei,sa dea declaratia de ... (vezi toată discuția)
Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)