Bunan seara ,
Multumesc mult pentru raspun , acel act aditional se face tot la notariat?
Ma surprinde un pic raspunsul deoarece notarul ne-a indemnat catre un avocat si ne-a spus ca daca e sa rupem contractul tot la instanta se ajunge in final pentru repunerea in situatia anterioara.
Buna seara,
Am facut un contract de vanzare cumparere ,apartament in 6 rate la notar ( noi suntem vanzatorii)
In contract se stipuleaza urmatorul paragarf
"Neachitarea integrala a orcarei dintre ratele mentionate mai sus ,in termen de zece zile calendaristice de la oricare din datele stabilite in grafic, va avea ca efect rezolutionarea contratului de vanzare de drept deplin , in conditiile art 1.553/Cod civil ,prin aplicarea pactului comisoriu- fara punere in intarziere,fara somatie sau instiintare prealabila a debitorului ,caz in care partile vor fi repuse in situatia anterioara incheierii contractului "
Exista o clauza penala de xxx euro ( in cazul in care revenim la situatia anterioara)
Ultima rata ar trebui platita pe 25.12.2014
Intrebarea mea este urmatoarea :
1. Daca debitorii au depasit acele 10 zile si nu isi platesc rata cat timp pot eu sa "ii pasuiesc " legal ? Exista vre-un termen stipulat in lege in care eu trebuie sa intentez actiunea mea de judecata pentru recuperarea apartamentului sau pot sa ii pasuiesc cat dorim noi ( 1 , 2 , 3 luni )
2 . Dca se ajunge la judecatorie imi puteti spune cam cat ar putea dura "revenirea la situatia anterioara" in cazul in care partile se inteleg ?
Doar prin tribunal se poate obtine "revenirea la situatia anterioara"?
Exista si alta posibilitate ?( repet in cazul in care partile se inteleg si doresc revenirea la situatia anterioara de comun acord)
3. Dar in cazul in care partile nu se inteleg cat poate dura ?