avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Activitate diana03

Activitate diana03

Discuție Tva auto
Am cumparat o masina noua in aprilie 2017 in ungaria,am circulat cu ea acolo pana in iulie 2018 si acum vreau sa o înscriu (are 18000km acum)este nevoie sa plătesc tva la anaf-este considerat auto nou sau second-hand
buna ziua.daca inainte de a naste am lucrat cu conventie civila timp de 7luni ,3luni mi-am insotit sotul in misiune in strainatate iar in ultimele 2 luni inainte sa nasc nu am avut nici un venit pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului.multumesc
va multumesc mult
va multumesc frumos ,credeti ca voi avea ceva piedici de intampinat la primarie unde voi depune dosarul,poate un functionar care sa nu cunoasca legea sau care nu sa mai fi intalnit cu o astfel de situatie,
mai am cateva zile pana nasc,iar pana sa vin in tara ca sa nasc mi-am insotit sotul in misiune externa. dupa ce nasc raman in tara unde se va intoarce si sotul meu in luna februarie.pana sa imi insotesc sotul in misiune am lucrat la particular ,care au fost deacord sa imi suspend activitatea pe cartea de munca pana la terminarea misiunii sotului.acum am calitate de coasigurat si daca imi puteti spune cum pot lua concediul postnatal si daca nu iau concediu postnatal pot intra direct in concediu de crestere a copilului cu indemnizatia aferenta.multumesc mult si pentru raspunsurile anterioare
mai mult ma intereseaza daca eu ca mama sa nu mai intru in postnatal si sa depun direct actele pentru ccc
conform oug 111din 2010,cei care nu sunt eligibili pentru concediu de maternitate pot solicita concediu de crestere a copilului imediat cu nasterea copilului.art 10 lit b
daca nu intrunesc conditiile de acordare a concediului postnatal,pot intra direct in concediu de crestere a copilului si sa beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului
buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea chestiune.In ultimul an mi~am insotit sotul in misiune externa de lunga durata,acum ma-m reintors in tara pentru a naste.cat am fost plecata precum si din momentul in care m-am intors in tara am primit o indemnizatie de 25% din salariu sotului.imi putei spun va rog frumos ce pasi tebuie sa urmez ca sa pot lua concediu postnatal,mentionez ca inainte de a pleca am lucrat la o firma unde mi-am suspendat activitatea pe cartea de munca pana la terminarea misiunii sotului