avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cum obtin concediul de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cum obtin concediul de crestere a copilului

buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea chestiune.In ultimul an mi~am insotit sotul in misiune externa de lunga durata,acum ma-m reintors in tara pentru a naste.cat am fost plecata precum si din momentul in care m-am intors in tara am primit o indemnizatie de 25% din salariu sotului.imi putei spun va rog frumos ce pasi tebuie sa urmez ca sa pot lua concediu postnatal,mentionez ca inainte de a pleca am lucrat la o firma unde mi-am suspendat activitatea pe cartea de munca pana la terminarea misiunii sotului
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:05, 15 Ianuarie 2013
1. Situatia dvs. nu este prevazuta in legislatia referitoare la concediul pentru cresterea copilului (CCC).

2. De aceea va recomand sa intrebati la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
1. Este prevazuta situatia dvs la art.2 alin.5 din OUG nr.111/2010 ... astfel:
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
...
k) au însoţit soţul/soţia trimis/trimisă în misiune permanentă în străinătate;
....

2. Potrivit Legii nr.269/2003, la revenirea in tara puteti solicita reintegrarea la autoritatea sau instituţia publică, regia autonomă sau societatea naţională la care ati fost încadrata. Aceasta se acordă de drept.
1. Are dreptate colegul @freeelis.

2. Sa aveti si dovada eliberatã de instituţia care a trimis pe sot în misiune permanentã în strãinãtate.
Plus decizia de suspendare de la angajator pe acea perioada ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. avem o angajata careia i se termina concediul de ... Askingme Askingme Buna seara. Avem o angajata careia i se termina concediul de crestere copil in Noiembrie. Insa de 1 an este plecata cu sotul si copii intr-o misiune ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract munca ddcc ddcc Buna ziua! Intrebare ref la cazul suspendarii contractului de munca in cazul insotirii sotului (angajat MAE) in misiune externa de lunga durata: - ce cadru ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract munca plecare strainatate temporara rodicavr rodicavr In ce conditii pot intrerupe eu, ca sotie - bugetar, contractul de munca pe o perioada determinata - 1an si jumatate - avand in vedere relocarea postului de ... (vezi toată discuția)