In ce conditii pot intrerupe eu, ca sotie - bugetar, contractul de munca pe o perioada determinata - 1an si jumatate - avand in vedere relocarea postului de munca al sotului in strainatate? Doresc sa-mi insotesc sotul in strainatate, dar la revenirea in tara sa-mi pot relua locul de munca.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ca motiv de supendare a c.i.m. veti invoca prevederile Legii nr.495/2004 ....
Art.62 (1) Soţul/soţia care însoţeşte personalul trimis în misiune permanentã în strãinãtate şi cãruia/cãreia i se suspendã raporturile de muncã sau raporturile de serviciu pe perioada respectivã beneficiazã de stagii de cotizare utile la stabilirea pensiei, cu plata de cãtre unitatea trimiţãtoare a contribuţiei la sistemul public de pensii, la nivelul ultimului salariu avut înaintea plecãrii. Baza lunarã de calcul a contribuţiei nu poate depãşi plafonul de trei salarii de bazã minime brute pe ţarã. (2) La încheierea misiunii permanente a personalului, soţul/soţia care l-a însoţit la post are dreptul sã solicite reintegrarea la autoritatea sau instituţia publicã, regia autonomã sau societatea naţionalã la care a fost încadrat/încadratã. Reintegrarea se acordã de drept solicitantului.
(3) Dacã reintegrarea soţului/soţiei nu este posibilã în termen de 90 de zile calendaristice de la data încheierii misiunii, salariatul unitãţii trimiţãtoare beneficiazã de o indemnizaţie lunarã de sprijin, la nivelul salariului de bazã minim brut pe ţarã, garantat în platã, pe o perioadã de maximum 6 luni.