Buna seara,
am depus o plangere penala pentru abandon de familie, tatal obligat la plata pensiei de intretinere minor avand domiciliul si lucrand cu forme legale in Germania. Acesta a platit ocazional sume cu titlu de pensie de intretinere, niciodata insa in cuantumul stabilit prin hotarare judecatoreasca, Timp de 2 luni nu a contribuit cu nimic la cheltuielile legate de cresterea minorului, apoi, ca efect al instiintarii cu privire la plangerea penala, a platit, timp de 7 luni, 6% din cuantumul lunar al pensiei(fata de 25% cat prevede hotararea judecatoreasca).
Desi am atasat plangerii toate datele pertinente solutionarii cauzei, datele de contact, adresa de resedinta, numarul de telefon, adresa locului de munca si adeverinta de venit si m-am deplasat periodic la Sectia de Politie pentru a afla care este stadiul derularii cercetarilor, mereu am fost informata ca acest proces "dureaza".
Nu a fost audiat, desi s-a aflat in tara si am indicat datele exacte cand poate fi gasit, nu s-au audiat martori, desi proba a fost ceruta si azi am aflat, cu stupoare, ca inca din data de 04.09.2012 dosarul a fost trimis la Parchet cu propunere de NUP......asta dupa ce, in noiembrie mi s-a spus ca dosarul este inca in "cercetare" la sectia de Politie.
In prezent, e din nou o luna de neplata, iar restantele cumulate in 4 ani se ridica la sume deloc neglijabile.
Va rog respectuos sa imi sugerati o solutie, ce as mai putea face in acest demers, sau daca este unul inutil.....care in fapt nu apara dreptul copilului....
Va multumesc!