avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NUP abandon de familie neplata pensiei intretinere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NUP abandon de familie neplata pensiei intretinere minor parat in strainatate

Buna seara,

am depus o plangere penala pentru abandon de familie, tatal obligat la plata pensiei de intretinere minor avand domiciliul si lucrand cu forme legale in Germania. Acesta a platit ocazional sume cu titlu de pensie de intretinere, niciodata insa in cuantumul stabilit prin hotarare judecatoreasca, Timp de 2 luni nu a contribuit cu nimic la cheltuielile legate de cresterea minorului, apoi, ca efect al instiintarii cu privire la plangerea penala, a platit, timp de 7 luni, 6% din cuantumul lunar al pensiei(fata de 25% cat prevede hotararea judecatoreasca).
Desi am atasat plangerii toate datele pertinente solutionarii cauzei, datele de contact, adresa de resedinta, numarul de telefon, adresa locului de munca si adeverinta de venit si m-am deplasat periodic la Sectia de Politie pentru a afla care este stadiul derularii cercetarilor, mereu am fost informata ca acest proces "dureaza".
Nu a fost audiat, desi s-a aflat in tara si am indicat datele exacte cand poate fi gasit, nu s-au audiat martori, desi proba a fost ceruta si azi am aflat, cu stupoare, ca inca din data de 04.09.2012 dosarul a fost trimis la Parchet cu propunere de NUP......asta dupa ce, in noiembrie mi s-a spus ca dosarul este inca in "cercetare" la sectia de Politie.
In prezent, e din nou o luna de neplata, iar restantele cumulate in 4 ani se ridica la sume deloc neglijabile.
Va rog respectuos sa imi sugerati o solutie, ce as mai putea face in acest demers, sau daca este unul inutil.....care in fapt nu apara dreptul copilului....

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: eveline20 , utilizator 19:17, 17 Ianuarie 2013
Incercati sa executati in Germania hotararea prin intermediul ministerului justitiei.
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Voi incerca si varianta aceasta, voi telefona maine sa aflu exact ce acte trebuie trimise. Va multumesc.
Contact

Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară

Serviciul cooperare judiciară internaţională în materie civilă şi comercială

email ddit@just.ro Fax 0372041079,

site internet www.just.ro, Cooperare judiciară internaţională

Tel. 0372041218, Fax 0372041079

Succes!!! Sunt niste doamne surprinzator de amabile si eficiente.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
Martonze, utilizator
Referitor la NUP se poate spune ca de cativa ani se tinde a se proceda in acest mod insa doar dupa audierea persoanei de regula.
Ca sa nu pierdeti timpul procedati la executarea silita asa cum s-a aratat mai sus.
Tocmai am citit pe site-ul Judecatoriei Marghita ca un tata a fost condamnat la un cu executare cf. art. 305.
Legea asta est pentru unii muma, pentru altii ciuma..

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere D. Cristina D. Cristina Buna ziua. In urma divortului, prin hotarare judecatoreasca, fostul sot ar trebui sa plateasca pensia de intretinere, dar el nu vrea. Specific ca el lucreaza ... (vezi toată discuția)
Punerea in executare a unei hotarari judecatoresti in strainatate claudia7880 claudia7880 Buna ziua, Am o hotarire Judecatoreasca definitiva in urma divortului si s-a stabilit o pensie de intretinere pentru minor ,vreau sa o pun in executare in ... (vezi toată discuția)