avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NUP abandon de familie neplata pensiei intretinere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NUP abandon de familie neplata pensiei intretinere minor parat in strainatate

Buna seara,

am depus o plangere penala pentru abandon de familie, tatal obligat la plata pensiei de intretinere minor avand domiciliul si lucrand cu forme legale in Germania. Acesta a platit ocazional sume cu titlu de pensie de intretinere, niciodata insa in cuantumul stabilit prin hotarare judecatoreasca, Timp de 2 luni nu a contribuit cu nimic la cheltuielile legate de cresterea minorului, apoi, ca efect al instiintarii cu privire la plangerea penala, a platit, timp de 7 luni, 6% din cuantumul lunar al pensiei(fata de 25% cat prevede hotararea judecatoreasca).
Desi am atasat plangerii toate datele pertinente solutionarii cauzei, datele de contact, adresa de resedinta, numarul de telefon, adresa locului de munca si adeverinta de venit si m-am deplasat periodic la Sectia de Politie pentru a afla care este stadiul derularii cercetarilor, mereu am fost informata ca acest proces "dureaza".
Nu a fost audiat, desi s-a aflat in tara si am indicat datele exacte cand poate fi gasit, nu s-au audiat martori, desi proba a fost ceruta si azi am aflat, cu stupoare, ca inca din data de 04.09.2012 dosarul a fost trimis la Parchet cu propunere de NUP......asta dupa ce, in noiembrie mi s-a spus ca dosarul este inca in "cercetare" la sectia de Politie.
In prezent, e din nou o luna de neplata, iar restantele cumulate in 4 ani se ridica la sume deloc neglijabile.
Va rog respectuos sa imi sugerati o solutie, ce as mai putea face in acest demers, sau daca este unul inutil.....care in fapt nu apara dreptul copilului....

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: eveline20 , utilizator 19:17, 17 Ianuarie 2013
Legea e aceeasi pt toti, aceeasi muma, cred ca cel mai mult conteaza sau depinde de cine cerceteaza, pe mana cui incape plangerea daca acel caz ajunge in instanta sau nu.
Daca faci plangere la timp si se dovedeste reaua credinta, omul are bani si nu vrea sa plateasca, nu prea are sanse sa scape .. iar asta din Marghita, poate nu e la primul abandon, o fi insistat, apoi cred ca hot nu-i definitiva .. sa nu zicem hop pana nu-l vedem inchis :). Apoi , chiar daca e inchis.. asta inseamna fapta pedepsita , dar bani ioc.

Oricum, e o chestie buna, daca fapta va fi pedepsita frecvent, cred ca se va schimba un pic si mentalitatea celor ce se sustrag de la plata.. nu vor mai zice "e, n-are ce sa-mi faca "
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Va multumesc.

Exista cineva care poate da sfaturi concrete, eventual dintr-o experienta personala in aceasta directie? Exista vreun caz cunoscut de "izbanda" in acest demers prin intermediul Ministerului Justitiei?
Orice sfat ar fi de ajutor....
Doamna, am apelat prin email si prin telefon la numerele de mai sus si in scurt timp am primit raspuns.
Trebuie sa le expui problema si cei de acolo(erau doamne) iti trimit niste formulare de completat, sunt mai multe modele, functie de ce doresti. Trebuie trimisa copia dupa hotararea judecatoreasca.
Noi am apelat in alta problema si raspunsul a venit neasteptat de repede si la obiect.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
Martonze, utilizator
Multumesc. E incurajator ca macar etapa "informarii" se deruleaza eficient. Intrebarea....sau sensul intrebarii mele....era de fapt altul, a reusit cineva ca intr-adevar sa obtina executarea sentintei in strainatate? Dincolo de informare, acte, formulare......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere D. Cristina D. Cristina Buna ziua. In urma divortului, prin hotarare judecatoreasca, fostul sot ar trebui sa plateasca pensia de intretinere, dar el nu vrea. Specific ca el lucreaza ... (vezi toată discuția)
Punerea in executare a unei hotarari judecatoresti in strainatate claudia7880 claudia7880 Buna ziua, Am o hotarire Judecatoreasca definitiva in urma divortului si s-a stabilit o pensie de intretinere pentru minor ,vreau sa o pun in executare in ... (vezi toată discuția)