avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Activitate carmen_vasile_2005

Activitate carmen_vasile_2005

Buna ziua. Eu am alta problema. Se intampla in cadrul firmei pentru care lucrez sa fie tot mai multe abateri disciplinare (ex:salariatii nu-si completeaza rapoartele de activitate desi este o sarcina obligatorie, prevazuta in Regulamentul Intern). In prima faza se aplica cea mai simpla sanctiune:avertismentul scris. Exista obiceiul format de unii angajati ca acestia sa savarseasca aceasta abatere cam o data pe luna. Intrebare: cate sanctiuni ii pot da unui salariat pentru acceasi fapta? Ii pot da lunar un avertisment scris daca el repeta greseala? Sau chiar doua avertismente in aceeasi luna? Nu am gasit in Codul Muncii o limitare cu privire la sanctiuni.
Se doreste desfacerea contractului individual de munca pentru insubordonare.
Buna ziua. Avem un angajat care lucreaza de cateva luni si inca de la inceput a avut probleme de comportament, atat fata de colegi, cat si fata de superiori. Amintesc ca el este un bun profesionist, isi face bine treaba, dar se comporta foarte urat. A primit un avertisment scris pe care l-a semnat, dar acum vrem sa ducem lucrurile mai departe si sa demaram procesul de cercetare disciplinara.I s-a oferit sansa sa-si revizuiasca comportamentul, dar nicio imbunatatire.
In evaluarile efectutate de superior, i s-a specificat ca este necesara o schimbare de comportamant.
Cum putem dovedi abaterile savarsite de acesta? Cu martori (colegi,superiori) sau sunt suficiente doar evaluarile si feed-back-urile colegilor?