Am vandut un apartament in vederea cumpararii in alta localitate a unui alt apartament( in aprilie 2012 vanzarea---mai 2012 cumpararea actualei locuinte ).Din vanzare, pe adeverinta de venit de la fisc apare 50% venit la sot si 50%la sotie.Daca sotia nu are alt venit pe ultimi 5 ani decat acesta rezutat din vazarea apart., este corect sa-i retina contributie la sanatate 6.5% din50%suma de vanzare?MULTUMESC
Sunt pensionar MApN asigurat casaopsnaj,doresc sa-mi inscriu sotia ca si coasigurat(a fost coasigurat si de cand am schimbat medicul nu mai este coasigurat),doar ca m-am mutat din o localitate in alta si ai urma vanzarii casei sotia mea figureaza cu 1/2 din valorea sumei din vanzare ,iar cei de la casa opsnaj mi-au spus ca se considera venit realizat si trebuie retinuta contributia cass.Mentionez ca noi am cumparat in urmatoarele 2 luni un apartament la o suma mai mare.Va rog sa ne spune-ti daca acest impozit cass este legal in conditiile in care din 2008 ,inclusiv ,nu a realizat nici un venit.Va multumesc .