avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate imipasa

Activitate imipasa

mersi mult, abeona

Inca nu am apucat sa ma informez si in lege, dar ca urmare a unei adunari am ramas nedumerita cu problemele pe care le-am expus mai sus.
Eu locuiesc la parter si am o situatie similara cu cei de la ultimul etaj in privinta balconului, asa ca am privit lucrurile ca si tine, voiam insa o a doua parere. Mersi mult.
Camelia
Mersi tare, abeona.

Terasa este circulabila, iar cei din comitet se gandeau sa propuna vecinilor de la ultimul etaj sa isi inchida un spatiu echivalent cu balcoanele pe care le au si apartamentele de la celelalte etaje, iar la restul terasei sa nu mai aiba acces. Aceasta varianta a fost propusa ca un semn de bunavointa, desi sunt tare suspicioasa ca acei oameni isi vor inchide balcoanele, ca nu vor mai folosi in continuare intreaga terasa...si cel mai important ca vor reusi sa o faca si legal.
Din cate inteleg eu, ar trebui ca toti proprietarii sa fie de acord, sa renunte la dreptul de proprietate asupra acelui spatiu, autorizatie de constructie pentru balcon...nu? (in cartea tehnica, ultimul etaj nu are prevazute balcoane)
Camelia
La multi ani!

Asociatia de proprietari, la fel ca subsolul sau terasa; cheltuiala fiind suportata de toti proprietarii

Am si eu doua intrebari legate de terasa de data aceasta.
La noi s-a permis utilizarea terasei de catre vecinii care locuiesc la ultimul etaj, fara acte insa. La reparatii cine suporta cheltuiala? Toti proprietarii? Sau pot fi obligati cumva utilizatorii?
Si cum putem ingradi accesul la terasa al acestor vecini?
Camelia