Pe data de 4 Ianuarie am ridicat telefonul din service cu decizie de schimbare. Telefonul este achizitionat la abonament (cu o reducere fata de pretul lui fara conectare) de la o companie. Dupa ce am asteptat 10 zile sa trimita un e-mail de la departamentul tehnic in magazin pentru a putea sa schimb telefonul (intre timp multe ore vorbite la relatii clienti si doua drumuri facute degeaba la magazin din cauza lor) pe data de 16 Ianuarie sunt sunat ca a sosit decizia. Astazi am primit un e-mail din partea unui manager al companiei ca urmare a unei solicitari din partea mea cu privire la tipul telefonului cu care va fi inlocuit (am cerut un telefon mai bun fara a plati diferenta de bani ca recompensa pentru timpul de asteptare si tratamentul la care am fost supus). In acest e-mail este o lista de 7 telefoane care sunt mai proaste decat cel care s-a stricat.
Ce imi recomandati sa fac mai departe, exista motive sa fac o plangere la ANPC si daca da mai este o problema. La sfarsitul e-maiului se precizeaza ca am termen de 15 zile calendaristice de la decizia de inlocuire (acest termen a expirat, dar nu din cauza mea, eu pot efectiv sa schimb telefonul de pe data de 16 sau 17 ianuarie) sa ma prezint in magazin pentru rezolvarea situatiei. Daca depun o sesizare la ANPC si acestia raspund in 30 de zile acel termen ca expira. Ce ma sfatuiti?
Si o a doua intrebare. Suma platita de mine pe telefon la achizitionarea lui este X dar valoarea lui la achizitie era X+Y, Y reprezentand reducerea data datorita faptului ca am luat un abonament care l-am platit. Ei au spus ca pot sa-mi dea inapoi banii de pe factura. Oricum, nu stiu cat de corecta este aceasta informatie deoarece nu poti recupera banii asa de usor dar totusi am zis sa intreb.