In cadrul companiei la care lucrez, numarul de zile de concediu se calculeaza in functie de vechimea totala in munca.
Conform Legii Educatiei nationale nr 1./5.01.2011, art. 164 (2), faptul ca am fost doctorand bursier POSDRU timp de 3 ani de zile - contract cu Universitatea Politehnica Bucuresti, se considera vechime in munca. Am o adeverinta semnata/stampilata de la Politehnica Bucuresti care atesta acest lucru. In plus, Art. 31.(6), din Regulamentul Programului de Studii de Doctorat pe care l-am finalizat, spune clar ca “perioada în care studentul-doctorand a urmat studiile universitare de doctorat la forma de învăţământ de zi (cu frecvenţă) constituie vechime în muncă şi specialitate, recunoscută.”
Mentionez faptul ca la angajatorul anterior numarul de zile de concediu se calcula tot in functie de vechimea totala in munca, iar vechimea din perioada doctoratului mi-a fost recunoscuta.
Angajatorul prezent refuza sa imi recunoasca vechimea in munca aferenta perioadei de doctorat, argumentand faptul ca este prevazut in contractual colectiv de munca un articol care spune ca studiile superioare nu se considera vechime in munca si anume: “la determinarea vechimii in munca conform celor prezentate la alin.1, nu se iau in considerare perioadele asimilate conform legii sistemului unitar de pensii publice, respectiv perioada de armata si studiile superioare curs zi”. I-am explicat angajatorului faptul ca perioada respectiva de doctorat nu este echivalenta cu studiile superioare, ci are un statut special dat de legea nr 1./5.01.2011, art. 164 (2) dar nu accepta acest lucru (de altfel nu am cerut sa mi se recunoasca vechimea pentru perioada facultatii si nici a masteratului, ci doar a doctoratului in cauza, conform legii).
Am navigat pe un site, iar pentru acces acel site avea 2 variante:
1.inscriere cu plata prin sms;
2.vizita cu acces gratuit (se specifica clar "Dacă nu eşti sigur încă şi ai vrea doar să capeţi acces gratuit pe website, trebuie să trimiţi un SMS cu textul TXT NOPE 52 la 1305" "Activeaza accesul gratuit!"), pentru care se cerea trimiterea unui sms la un nr de telefon(acelasi nr de telefon dar cu text de trimis diferit).
Am optat evident pt varianta gratuita, am trimis sms si am primit acces. Problema e ca pe factura frunizorului meu de telefonie am fost incarcat de acel sms. Am contactat furnizorul de telefonie care mi-a zis sa vorbesc cu cei de la firma de sms nr scurt.(mi-au oferit si nr de telefon si numele firmei) Am sunat acolo si mi-au zis ca trebuie sa ii contactez pe cei care sunt proprietarii site-ului. Pe site apare la contact o singura adresa de mail (fara telefon sau altceva). Am trimis mail pe acea adresa (pe 7.01.2013) de pe 2 adrese ale mele (pentru a fi sigur ca au primit) dar nu am primit nici un raspuns si nici nu cred ca voi primi.
Care ar fi solutia in acest caz, pentru a-mi recupera banii ?