Nu chiar asa de mari si aveti in vedere ca altfel nu se poate. Sa aveti contract de inchiriere inregistrat la finante cu care sa mergeti la registrul comertului sa va inregistrati punctul de lucru daca vreti ca sa acoperiti unele cheltuieli ale acelui spatiu sau contract de comodat prin care preluati doar folosinta gratuita pe trei ani, sau pe cinci, cu posibiitatea prelungirii automate pe acelasi termen.
Mi se pare absurd, eu sunt proprietara acelui ap. adica eu sa fac contract de inchiriere (comodat) cu mine insumi?
Si avand in vedere ca oricum este vorba de 2-3 luni pe an, si deci stagional, si nu intentionez nimic definitiv,( aceasta expozitie ar avea doar rolul de a da o mai mare vizibilitate pe parcursul verii...),
Buna ziua,
Sediul firmei este mixt( firma si rezidenta), si locatia este pe un drum laturalnic.
De aceea doresc sa deschid o expozitie fara vanzare, intr-un alt apartament in centru (adica la 10 min distanta), tot proprietate personala, dar doresc sa evit toata birocratie cu schimbul de sediu, etc.
In acest caz ce obligatii fiscale ar fi, daca sunt limite de timp sau alte restrictii pe care ar trebui sa le cunosc?
(precizez ca vanzarea o pot face la sediu - rochii de mireasa)
doresc un sfat relativ la succesiunea tatalui meu decedat in 1997;
impreuna cu mama am acceptat tacit succesiunea, locuind in imobilul constuit de parintii mei, unde si tatal meu avea domiciliul, aici in oras,
inca din copilarie si pana in prezent; (pot dovedi si cu martori acceptarea tacita dar si cu alte acte (am si vandut masina, am luat tot ce-mi trebuia din casa (de la tacam la mobilier) si am dus la locuinta mea personala pe care o cumparasem chiar in acel an, apoi am modificat imobilul parintilor..etc
la moartea tatalui meu, fratele meu a lipsit, plecat fiind in america si revenind abia dupa un an aproape (si doar o luna s-a oprit in romania), dupa care a plecat din nou in germania, (ceea ce pot de asemenea dovedi usor cu martori).
in sfarsit decide sa revina in romania definitiv in 2010.
la acea data eu si mama am hotarat sa-i lasam fratelui o curte la tara, (si pentru asta am declarat la notar ca tatal meu avea domiciliul la tara si ca renuntam la succesiunea lui, a.i. notarul a trecut acea curte care-i revenea tatalui meu, direct fratelui si numai lui:
a facut 2 succesiuni succesive: intai succesiunea bunicului, si asta este legal si apoi a facut-o si pe a tatalui meu.fara a-si verifica, asa cum ar fi trebuit, competenta...teritoriala...(nu.mi amintesc bine dar cred ca nici macar nu i.am dat certificatul de deces, unde rezulta clar domiciliul tatalui din oras)
eu si mama am declarat (fals) ca tatal meu avea domiciliul la tara, si ca renuntam la succesiunea lui.. si a functionat.
acum insa fratele a decedat, a lasat un copilas drept singur urmas dat fiind ca era divortat) si noi a trebuit sa facem o actiune in instanta pentru constatarea nulitatii absolute partiale, (deci nepunand in discutie cota copilului care l-a mostenit pe fratele) a certificatului de mostenitor prin care curtea a ramas fratelui si in totalitate, dat fiind ca notarul nu avea competenta sa dezbata succesiunea dupa tatal meu la tara, deoarece acesta avea domiciliul la oras.
acum am cerut ca probe doar inscrisuri, termenul viitor cred ca se va intra in fond si mie imi pare ca voi pierde.
1)ce mai pot sa fac sa-mi modific cererea a.i. sa castigam eu si cu mama?)
2) acum imi pare rau ca nu am cerut constatarea nulitatii absolute TOTALE pentru neexercitarea in termenul de 6 luni a succesiunii de catre fratele meu- mai pot inca sa cer acest lucru sau sa introduc o cerere ulterior dupa ce vad rezultatul acesteia de pe rol? va rog daca cineva ma poate ajuta sa-mi raspunda, termenul e aproape..#-o#-o