avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediul si expozitia fara vanzare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediul si expozitia fara vanzare

Buna ziua,
Sediul firmei este mixt( firma si rezidenta), si locatia este pe un drum laturalnic.
De aceea doresc sa deschid o expozitie fara vanzare, intr-un alt apartament in centru (adica la 10 min distanta), tot proprietate personala, dar doresc sa evit toata birocratie cu schimbul de sediu, etc.
In acest caz ce obligatii fiscale ar fi, daca sunt limite de timp sau alte restrictii pe care ar trebui sa le cunosc?
(precizez ca vanzarea o pot face la sediu - rochii de mireasa)
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: domisa , utilizator 17:19, 29 Ianuarie 2018
Inregistrati la registrul comertului acel spatiu ca punct de lucru al firmei. Nu schibati sediul social al firmei.
dar asta ar insemna alte cheltuieli, presupun aceleasi cu schimbul de sediu...
Nu chiar asa de mari si aveti in vedere ca altfel nu se poate. Sa aveti contract de inchiriere inregistrat la finante cu care sa mergeti la registrul comertului sa va inregistrati punctul de lucru daca vreti ca sa acoperiti unele cheltuieli ale acelui spatiu sau contract de comodat prin care preluati doar folosinta gratuita pe trei ani, sau pe cinci, cu posibiitatea prelungirii automate pe acelasi termen.

george-neagu a scris:

Nu chiar asa de mari si aveti in vedere ca altfel nu se poate. Sa aveti contract de inchiriere inregistrat la finante cu care sa mergeti la registrul comertului sa va inregistrati punctul de lucru daca vreti ca sa acoperiti unele cheltuieli ale acelui spatiu sau contract de comodat prin care preluati doar folosinta gratuita pe trei ani, sau pe cinci, cu posibiitatea prelungirii automate pe acelasi termen.

Mi se pare absurd, eu sunt proprietara acelui ap. adica eu sa fac contract de inchiriere (comodat) cu mine insumi?

Si avand in vedere ca oricum este vorba de 2-3 luni pe an, si deci stagional, si nu intentionez nimic definitiv,( aceasta expozitie ar avea doar rolul de a da o mai mare vizibilitate pe parcursul verii...),

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament sediu firma kamellia kamellia Buna seara, Intentionez sa vand un apartament in care am sediul unei firme in functiune. Doresc sa inchei vanzarea cat mai repede, pentru ca am gasit foarte ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatiu intre doua societati gabitza1980 gabitza1980 acest contract de inchiriere spatiu intre doua societati se face la un notar sau pur si simplu administratorul sau oricine altcineva din firma il poate intocmi? (vezi toată discuția)
Sediu social firma in apartament, destinatie locuinta Sofia1961 Sofia1961 In cazul in care un aparatment, proprietatea unei persoane fizice este inregistrat ca sediu social al unei firme, care nu desfasoara activitate economica la ... (vezi toată discuția)