Intre timp am purtat mai multe discutii cu administratoarea, presedintele asociatiei si vicepresedintele si pe scurt... am fost luat in deradere. Nimeni n-are autoritatea sa faca nimic sau pur si simplu nimeni nu vrea sa faca nimic. Ma gandesc sa ma adresez mai departe la Distrigaz sa vad daca se pot ceva verificari, dar nu imi pun prea multe sperante nici in asta.
Buna ziua,
Locuiesc de putina vreme cu chirie intr-o garsoniera din sectorul 6, Bucuresti, iar cu putina vreme in urma am suferit un mare soc. Intretinerea pe luna decembrie a anului 2012 a fost afisata, iar cheltuielile de persoana se ridica la aproape 100 de lei, dintre care 60 de lei doar la reteaua de gaze (si cand zic cheltuieli de persoana, nu includ apa sau incalzirea). In conditiile in care eu, impreuna cu cealalta locatara a garsonierei inchiriate, folosim foarte putin aragazul, am chestionat administratora blocului cu privire la aceasta suma.
Dansa mi-a explicat ca sunt foarte multe persoane in bloc care folosesc gazele, contorizate la comun, pentru incalzirea locuintelor, alegand sa opreasca in schimb caloriferele, contorizate cu repartitoare individuale.
Considerand ca acele persoane, care cel mai probabil tin aragazele pornite non-stop, imi provoaca atat mie, cat si altor locatari ai blocului pagube materiale, dar si ca acestea creeaza un risc major de acumulare de gaze si de explozie, as dori sa stiu ce pot face pentru a rezolva problema.
Concret, exista un cadru legal prin care sa-i pot soma pe respectivii locatari sa foloseasca reteaua de gaze mai "cu atentie"? Cui trebuie sa ma adresez mai exact? Dar in ceea ce o priveste pe administratora, are aceasta suficienta autoritate pentru a putea intra in locuinte si a verifica abuzul? In cazul in care aceasta refuza sa dea curs plangerii mele, cui ma adresez mai departe?
Va multumesc anticipat.