avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate ilmir1

Activitate ilmir1

Buna seara. Mă confrunt cu următoarea situație....in cadrul curții blocului în care locuiesc ....un vecin de la parter și-a făcut curte, a modificat ieșirea din balcon, a îngrădit o bucata din curte și a pus poarta.....pam pam. Cel mai uimitor e că omului i se pare absolut normal....și-a făcut și un grătar zidit ....f tare se ridică fumul in balcoanele noastre.. oare ce pot face? Menționez că această curte e proprietate comună indiviza a tuturor locatarilor....mulțumesc mult pt orice idei..
Buna ziua
Mă aflu în următoarea situație . Am câștigat un proces.....fond, apel ,recurs......acum vreau sa pun sentința în executare .....am contactat vreo 8 executori din judetul unde respectiva firma are sediu și spre surprinderea mea discuțiile cu executorii mergeau bine pina aflau numele firmei.....acolo brusc apărea replica: știți ...acolo e cu sprijin politic și eu nu mă bag. Care ar fi alte soluții de a pune sentința în executare? Chiar pot rămâne cu sentința în mână și să nu poată fi executata? Deja mie mi se pare ceva de Kafka
Buna ziua
In 2015 am cumpărat un apartament pe care îl închiriam către firme fiind folosit că spatiu de birouri. Începând de anul trecut am remobilat apartamentul el devenind spatiu de locuit. Îmi poate spune și mie cineva ce trebuie sa fac sa ii pot schimba clasa de impozitare din nerezidential in rezidential? Menționez că modificările făcute au fost strict unele de schimbare a mobilierului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Crisel cerea probabil o informatie in speranta ca cineva mai experimentat a inteles mai bine ce prevede ordonanta respectiva. Comentariul dumneavoastra e tipic informatie de la microsoft: exacta, clara dar inutila
Suspendare popririlor. Am o mica disputa cu cineva: Luni e 25 si trebuie platite taxele catre stat. Daca eu ca firma, la 31 decembrie nu am nici o datorie catre anaf iar luni ar trebui sa platesc 5000 de lei si nu ii platesc o sa imi blocheze conturile? Sau faza cu reesalonarea pe care o pot cere pina la 31.03.2021 se aplica si pt datoriile pe care le pot acumula in lunie ianuarie, februarie si martie?
Ok. O sa cer și eu detalii.
Bună. Am și eu o problemă cam din Kafka... Poate mă ajută cineva. Firma mea a deschis mai multe procese... suntem reprezentați de un avocat cu contracte, facturi pt onorarii și tot ce trebuie. Procesele se afla in diverse stadii. Astăzi mă anunță că a încheiat un contract de asistență cu o autoritate locală care îi interzice sa pledeze. Mă poate lămuri cineva ce trebuie sa fac? Căci pe românește spus sunt și cu fundul in baltă pt viitoarele termene și cu onorariile plătite.
Acum 2 luni un transportator contractat de firma mea (casa de expeditii) distruge marfa unui client. Dosarul de dauna a fost respins caci masina avea prelata rupta ceea ce a dus la udarea marfii. Clientul meu ma da in judecata pt recuperarea contravalorii marfii. Intrebarea mea este urmatoarea: pot chema transportatorul in garantie daca este in insolventa din 2016? Daca aveti alte idei is recunoscator.
Răspuns la discuția Formular 088
Pana astazi nu am primit nici un raspuns legat de aceasta declaratie.
Dar am si eu niste curiozitati:
1. o firma cu codul de TVA anulat poate emite facturi externe?
2. daca acea firma a cumparat un imobil cu plata in rate de la alta firma . Acea firma a emis factura totala in momentul in care s-a facut contractul, factura cu TVA 24% urmind ca ratele sa fie platite in 5 ani. Ce se intampla cu acel tva? este deductibil sau nu?
Răspuns la discuția Formular 088
Azi am depus D088 stie cineva in cit timp se da raspunsul?