avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Activitate CEO123

Activitate CEO123

Răspuns la discuția Obligativitate plata salariu
Multumesc!
Răspuns la discuția Obligativitate plata salariu
Spuneti-mi de cate ori se poate intocmi un act aditional de prelungire a unui contract de munca incheiat pe o perioada detreminata ?
Răspuns la discuția Obligativitate plata salariu
Vedeti tocmai de asta exista angajatori care platesc la negru , care fac 4 acte de prelungire candf legal sunt doar 3 si tot asa ...intrucat oamenii se bucura la orice si se multumesc cu orice pentru niste bani , ma rog ....
Răspuns la discuția Obligativitate plata salariu
este un angajat asa cum este si aia de la personal care da banii, mi se pare un pic comunista interpretarea, daca e sa predam banii la casierie ca pe timpuri atunci de ce ne mai facem carduri ?
Răspuns la discuția Obligativitate plata salariu
Nu s-a dus nimeni nicaieri , era vorba a o persoana inca angajata acolo sa aduca banii si fluturasul fostului angajat pentru ca acesta sa nu se mai deplaseze acolo .
Răspuns la discuția Obligativitate plata salariu
Dar chiar nu vedeti nuanta situatiei ? Daca cineva de acolo s-a oferit sa-mi aduca banii acasa cu fluturas de salariu sa-l semnez la inmanarea banilor si ei nu vor ? tot considerati ca sunt ok ??Plus , dvs . v-ati duce in alta localitate pt o suma de 5 mil , sa va invoiti de la serviciu doar pt ca ei nu vor sa dea bani altcuiva asa cum li s-a propus ? oO alta ipostaza , daca ati avea probleme cu o banca si preferati sa luati banii in mana si nu pe card si angajatorul spune ca nu va poate da banii in mana ca '' asa se face '' pe card ....nu vi se pare cam aceiasi situatie ? Dar sa spunem ca te imbolnavesti sau pleci din tara pt o luna , eu imi primesc banii doar cand ajung personal la ei ??
Răspuns la discuția Obligativitate plata salariu
Sa o luam invers poate asa primesc un raspuns exact . Azi , sa presupunem ca e zi de salariu , nu nprimiti banii pe card cum e normal si suni si intrebi si iti spun sa vii aici sa ii ridici , sa spunem ca nu esti in localitate pt 3 saptamani , nu este cazul sa te anunte din timp ca nu au posibilitatea sa-ti plateasca pe card ? Plus ca sunt numeroase variante prin care iti pot preda banii daca doresc , fara a fi nevoit sa te deplasezi pana la ei . Si in cazul in care conturile sunt blocate , acela nu are acces la banii lui deci nu are unde si cum transfera intrucat nu poate , deci asta e problema lui nu a angajatului , asadar angajatorul are obligatia platii salariului in ziua stabilita in contract .
Răspuns la discuția Obligativitate plata salariu
in alta localitate ? Ce vina are angajatul ca firma are probleme cu conturile ? Si spuneti-mi cum este instiintat ca firma nu poate platii banii pe card la data convenita in contract si trebuie sa meraga personal sa-si ridice salariu . Atunci de ce nu ne primim banii in mod normal in mana si ii primim pe card ?
Ce se intampla in cazul in care ai plecat dintr-o firma , iar la data platii salariului firma angajatoare face plata angajatilor cash , intrucat are conturile blocate , si iti cere pentru plata salariului sa te deplasezi . Angajatul cere inmanarea salariului catre o alta peroana inca angajata acolo cu indicatia ca va semna fluturasul de salariu la predarea si receptionarea banilor. Firma angajatoare refuza aceasta propunere si sustine deplasarea fostului angajat la sediu care este intr-o alta localitatea . Ce poate face fostul angajat sa-si recupereze banii fara a se deplasa intr-o alta localitatea . Ma intereseaza temeiul legal si cum se poate sesiza aceasta firma .

Multumesc!
Răspuns la discuția Incheiere contract
LAMURITI-MA ....PE 11 EI DAU BANI SAU NU ? SI CUM O CERERE DE CONCEDIU SA FIE VALABILA INTR-O ZI CAND NU MAI ESTI ANGAJAT ??? ESTE ILOGIC ??DACA CEREREA ESTE VALABILA INSEAMNA CA 11 ESTE ZI PLATITA DE FIEMA , CORECT?