avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitate plata salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitate plata salariu

Ce se intampla in cazul in care ai plecat dintr-o firma , iar la data platii salariului firma angajatoare face plata angajatilor cash , intrucat are conturile blocate , si iti cere pentru plata salariului sa te deplasezi . Angajatul cere inmanarea salariului catre o alta peroana inca angajata acolo cu indicatia ca va semna fluturasul de salariu la predarea si receptionarea banilor. Firma angajatoare refuza aceasta propunere si sustine deplasarea fostului angajat la sediu care este intr-o alta localitatea . Ce poate face fostul angajat sa-si recupereze banii fara a se deplasa intr-o alta localitatea . Ma intereseaza temeiul legal si cum se poate sesiza aceasta firma .

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CEO123 , utilizator 16:34, 5 Februarie 2013
Fostul angajat se duce sa-si primeasca salariul in mod personal
in alta localitate ? Ce vina are angajatul ca firma are probleme cu conturile ? Si spuneti-mi cum este instiintat ca firma nu poate platii banii pe card la data convenita in contract si trebuie sa meraga personal sa-si ridice salariu . Atunci de ce nu ne primim banii in mod normal in mana si ii primim pe card ?
Plata salariului se face, in lipsa unor prevederi contrare, la sediul angajatorului ... fiind vorba despre o situatie de exceptie - blocarea conturilor - angajatorul va putea plati cash salariul .. din puncutul meu de vedere , jos palaria pentru un astfel de angajator care s-a gandit la salariati ... putea bine mersi sa vireze banii in cont si de acolo sa fie preluati de altcineva.
Sa o luam invers poate asa primesc un raspuns exact . Azi , sa presupunem ca e zi de salariu , nu nprimiti banii pe card cum e normal si suni si intrebi si iti spun sa vii aici sa ii ridici , sa spunem ca nu esti in localitate pt 3 saptamani , nu este cazul sa te anunte din timp ca nu au posibilitatea sa-ti plateasca pe card ? Plus ca sunt numeroase variante prin care iti pot preda banii daca doresc , fara a fi nevoit sa te deplasezi pana la ei . Si in cazul in care conturile sunt blocate , acela nu are acces la banii lui deci nu are unde si cum transfera intrucat nu poate , deci asta e problema lui nu a angajatului , asadar angajatorul are obligatia platii salariului in ziua stabilita in contract .
Va sugerez sa incercati sa cereti angajatorului sa va plateasca salariul prin mandat postal la adresa pe care o veti indica.

Alte discuții în legătură

Poprire cont Crstianavelena Crstianavelena Buna ziua, dacă voi încasa salariul in mâna mi se va mai pune poprire? Sau doar dacă am cont de salariu (card) deschis? Nu lucrez, in trecut aveam ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pt abuz in serviciu al executorului marianapruteanu marianapruteanu Buna ziua.Pe data de 2 februarie am primit o instiintare de executare silita pt suma de 3900 de lei,cu blocarea contului de salariu.In 3 februarie am pus in ... (vezi toată discuția)
Poprire, deblocare cont soaresiluna soaresiluna Buna ziua. Daca am doua popriri pe salariu si de la un alt executor mi s-a facut blocare de card unde imi intra ce ramane din salariu dupa popriri, se poate ... (vezi toată discuția)