Am si eu o problema cu cumpararea casei in care locuiesc, poate cineva a mai trecut prin asa ceva sau imi poate da un sfat sau o informatie...
Locuiesc impreuna cu familia mea, cu chirie intr-o casa nationalizata de mai bine de 38 ani.Aici au locuit si bunicii mei inca din anul 1954.
Tatal meu a vrut sa cumpere acest imobil dar raspunsul celor care administrau aceasta casa a fost ca trebuie sa mai astepte pentru ca nu exista norme metodologice aprobate de Guvernul Romaniei...am tot asteptat pana tatal meu a decedat,
Incepand cu anul 2013, acest imobil a fost luat in administrare de catre primarie de la fostul IGO, a fost facut un nou contract de inchiriere intre mama mea, chirias, si primarie, PROPRIETAR...am comunicat celor de la primarie(verbal) intentia de a cumpara casa, iar acestia au spus ca trebuie sa avem toti banii pentru ca primaria nu poate vinde in rate(Art.5 din legea 112/95 contrazice spusele celor de la primarie)
In fine, anul trecut in luna august, dupa ce am facut un imprumut in banca, am depus cerere de cumparare... si surpriza, primaria nu imi poare vinde acest imobil pentru ca nu este proprietar, dar contractul de inchiriere este intre mine(chirias) si primarie(proprietar)...am fost sfatuit sa fac memorii catre Guvernul Romaniei si Administratia Fiscala, deorece ei sunt proprietarii acestui imobil...dar sa stau linistit ca nimeni nu ne va da afara din locuinta(eu nu mai pot sta linistit, pentru ca sunt a treia generatie care investeste in acest imobil, pentru ca cei care administrau acest imobil nu aveau bani de investitii)
Mergand in audienta la primar, acesta mi-a spus ca daca imi va vinde imobilul, eu ca proprietar nu o sa pot face intabularea deoarece cei de la OCOT nu o sa recunoasca actul de vanzare-cumparare pentru ca nu este legalizat de Notarul de Stat(care s-a desfiintat).
Buna seara,
sunt chirias intr-o casa nationalizata. Locuiesc in aceasta casa de peste 30 de ani impreuna cu familia mea.In aceasta casa locuiesc si parintii mei si au mai locuit si bunicii mei(de peste 50 ani).
In urma cu trei ani am depus cerere de cumparare a acestui imobil dar mi s-a raspuns ca nu sunt norme metodologice pentru a evalua aceasta casa deci nu mi se poate vinde.Am facut si cateva investitii in aceasta casa deoarece este o casa cu o vechime de peste 100 de ani si a necesitat multe reparatii capitale. Mentionez ca aceasta casa nu este revendicata de nimeni.
Ce pot sa fac sa devin proprietarul acestui imobil?Acum am fost chemat la primarie pentru a mi se prelungi contractul de inchiriere... De ce sa platesc lunar chirie cand as putea sa platesc o rata la aceasta casa.Ce se poate face?
Astept un raspuns de la dvs.