avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate uvision

Activitate uvision

Vă rog să-mi transmiteți părerea dumneavoastră pentru cazul meu, caz în care am achizitionat un autovehicul de la societatea X daca trebuie sa platesc taxa de prima inmatriculare. Menționez faptul că autovehiculul nou a fost cumparat de SC X în baza unui contract de leasing cu BCR Leasing SA, început în februarie 2005 , respectiv finalizat în februarie 2008 și consider că se încadreaza la excepția de la plata taxei de primă înmatriculare, în baza HG nr. 44/2004 cu modificările și completările ulterioare, titlul VII, capitolul 2, punctul 311 aliniatul (4) în care este precizat faptul că sunt scutite de la plata taxei urmatoarele: ” Autovehiculele care fac obiectul contractelor de leasing iniţiate înainte de 01.01.2007 şi a căror încheiere se realizează după această dată ”.
De asemenea vă aduc la cunostiință faptul că în Judetul Satu Mare, se inmatriculează aceste autovehicule fară plata acestei taxe, autovehicule aflate în cazuri similare cu al meu. La Brașov mi s-a solicitat puctul de vedere ANAF.

Pe un forum de probleme auto se vehiculeaza diverse intrepretari dintre care una ar fi ca pentru aceste masini s-au platit accize la un nivel mai mare decat taxa de prima inmatriculare impusa de la inceputul anunului 2007 si au fost echivalate. La bucuresti un prieten a primit de la ANAF raspuns cum ca s-ar fi platit accizele in taxa reziduala din cadrul contractului de leasing si nu a mai trebuit sa plateasca TAXA.

Va rog mult sa ma lamuriti daca este cu putinta
Buna ziua,

As vrea sa achizitionez un imobil scos la licitatie de un executor. Imobilul este nelocuit de un an de zile si vecinii nu stiu nimic de proprietara in nascuta in 1932. Am fost la executor si am cerut raportul de evaluare a imobilului, in care era precizat la un puct ca in urma discutiilor avute de evaluator cu vecinii posibil ca proprietara imobilului sa fie decedata. Daca voi cumpara apartamentul la licitatie exista posibilitatea sa fie contestata procedura daca toate somatiile au fost pe numele defunctei? Pe cine voi evacua? Banuiesc ca trebuie obligatoriu un proces de evacuare, pentru a nu ma trezi ca sustin mostenitorii ca detineau nu stiu ce averi in apartament.

Va multumesc anticipat