As vrea sa achizitionez un imobil scos la licitatie de un executor. Imobilul este nelocuit de un an de zile si vecinii nu stiu nimic de proprietara in nascuta in 1932. Am fost la executor si am cerut raportul de evaluare a imobilului, in care era precizat la un puct ca in urma discutiilor avute de evaluator cu vecinii posibil ca proprietara imobilului sa fie decedata. Daca voi cumpara apartamentul la licitatie exista posibilitatea sa fie contestata procedura daca toate somatiile au fost pe numele defunctei? Pe cine voi evacua? Banuiesc ca trebuie obligatoriu un proces de evacuare, pentru a nu ma trezi ca sustin mostenitorii ca detineau nu stiu ce averi in apartament.
Daca, actele premergatoare executarii silite s-au facut impotriva unui decedat, sunt nule de drept; Si de ce? ca s-au facut impotriva unei persoane 'fara capacitate de exercitiu". (capacitatea de exercitiu incepe de la nastere si se termina la deces). Verificati daca exista mostenitori de la gradul 1 si mai mare (parinti, frati, copii, nepoti etc.) Eu asa cinsider ca este legal. Succes.