avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită lntrare in posesie imobil adjudecat-actiune in ...
Discuție deschisă în Executare silită

lntrare in posesie imobil adjudecat-actiune in evacuare respinsa

Buna ziua,
In aprilie 2016, am achizitionat la licitatie un apartament (pentru care am platit pretul pietei, cu 7000 euro peste valoarea din raportul de expertiza!- datorita faptului ca aveam nevoie de un imobil in zona respective si nu era altul disponibil- pentru a-mi putea inscrie copii la gradinita!-dar l-am cumparat pe firma in care sunt asociat unic).
Am actul de adjudecare, I-am facut intabularea.
Debitorii au facut contestatie la executare. Dosarul de executare este din 2012 inregistrat la Biroul Executorului...iar de atunci debitorii au facut tot felul de cereri de chemare in judecata...plangeri penale impotriva executorului, expertului evaluator etc....iar acum ma trezesc si eu chemata prin procese avand ca obiect ordonanta presedentiala contestatie executare, ordin de protectie etc.
Totodata, executorul de la licitatie...s-a cam evaporat, nu am mai reusit sa stau de vorba sa ii cer un sfat...abia astepta sa termine dosarul....si ma izbesc tot timpul de secretara acestuia....am fost la alti executori...si m-au trimis la executorul de la care am cumparat...ca nu se baga unii peste altii...
Am luat legatura cu un avocat, am facut cerere de evacuare- si a fost respinsa -
Admite exceptia lipsei de interes. Respinge cererea de chemare in judecat avand ca obiect evacuare, ca lipsita de interes. #-o
#-o
In timpul procesului, debitorii au mintit cu desavarsire cum ca i-as fi amenintat pe holurile judecatoriei...etc..iar eu nu i-am abordat in niciun fel...au facut tot felul de scene ca nu au alt domiciliu ca e casa lor, iar unul din locatari (o batrana de 80 de ani)...ca se simte rau, ca din cauza mea a vrut sa se arunce de la etaj etc
Judecatorul i-a intrebat pe debitori...daca sunt de acord cu expectia lipsei de interes..iar mie mi-a precizat ca este in pronuntare, neacordandu-mi prea mult dreptul la "replica", spunand ca cererea este lipsita de interes si ca mai am si alte modalitati...si cam atat.
Va rog din suflet sa imi dati un sfat- cum pot intra in posesia apartamentului?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: elenealina , utilizator 17:20, 10 Septembrie 2016
pai e lipsita de interes actiunea pentru ca art. 856 C.proc.civ. prevede ca evacuarea se face de executor direct. Actul de adjudecare reprezinta titlu executoriu pentru evacuare.

Din punctul meu de vedere nu trebuia sa formulati actiune in evacuare.
Mergeti la executor, faceti cerere intemeiata pe art. 856 C.proc.civ. si daca executorul refuza, ii faceti plangere la Camera Executorilor si la judecatorie pentru refuzul nejustificat de indeplinire a atributiie, cu obligarea acestuia la realizarea evacuarii. Executorul poate veni cu politia sa ii dea afara din casa.
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului. Problema este ca executorul de la care am achizitionat este cam de negasit (adica nu vrea sa mai auda de acei debitori...dupa licitatie executorul mi-a sugerat sa merg la alt executor daca am probleme cu intrarea in posesie)...iar un alt executor mi-a solicitat hotarare de evacuare din partea instantei.... de aceeia am formulat Cerere de evacuare in Instanta....
- am fost la Politie... iar acestia mi-au comunicat clar ca nu se pot baga... decat daca sunt solicitati de executor...
- executorul meu refuza... iar alti executori ma trimit la executorul initial...sau imi solicita hotarare de evacuarea (iar cererea de evacuare a fost respinsa ca lipsita de interes...)

Voi incerca sa mai insist la alti executori ....sunt mai pasnica, si nu vreau sa fac sesizari/ plangeri nimanui ...dar acum nu stiu ce sa fac.

Si mai am o intrebare:
- daca exista contestatie la executare ... se poate face legal evacuarea de executor...sau trebuie sa astept terminarea proceselor si apoi pot intra in posesie?

Multumesc anticipat!
Vedeti cum rezolvati sa execute executorul care s-a ocupat de procedura de vanzare la licitatie.

Aveti dreptul de a obtine evacuarea si fara hotarare de evacuare.
Noua lege a adus anumite schimbari si se poate si fara hotarare de evacuare.
Doar daca fac debitorii niste aparari foarte sofisticate ar putea crea probleme.

Doar daca suspenda instanta executarea silita in urma contestatiei la executare va trebui sa asteptati sa se finalizeze procesul.

Daca nu va descurcati singur legea va da dreptul de a apela la serviciile unui avocat care are dreptul de a merge si el la evacuare si sa faca toate demersurile pentru a se ajunge la evacuare.
Buna ziua , am si eu o problema asemanatoare , daca pot sa primesc raspuns de la cei care stiu ce trebuie facut in continuare . Am castigat un imobil la licitatie in 2015 . Proprietarul a facut contestatie , iar dupa 1 an si 2 luni am primit hotarare definitiva si irevocabila in favoarea noastra . In decursul procesului proprietarul a decedat swi a intrat pe rol mostenistoarea acesteia ( fiica) . Problema este ca desi am primit hotararea definitiva cum ca suntem proprietarii de drept ai imobilului bineanteles l-am intabulat , dar nici un executor nu vrea sa ma puna in posesia imobilului deoarece persoana cu care ne-am judecat a decedat si imi trebuie certificat de mostenitor al fiicei acesteia pt a face evacuarea . As fi recunoscatoare daca ma ajutati cu un sfat ce pasi trebuie sa urmez pt a intra in posesia apartamentului desi nu am certificat de mostenitor al fiicei decedate ( precizez ca am cautat in arhiva cerifictul dar nu era depus la dosarul in care s-a judecat contestatia la executare ) . Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in posesia unui apartament castigat la licitatie elenealina elenealina Buna ziua , am castigat un imobil la licitatie in 2015 . Proprietarul a facut contestatie , iar dupa 1 an si 2 luni am primit hotarare definitiva si ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat la licitație un imobil executat silit, locuit de rude ale fostului proprietar. cum pot intra în posesie dacă ei nu vor să-l elibereze? lala21 lala21 Bună ziua,am cumpărat un apartament la licitație, am toate actele, dar cine locuiește acolo nu vrea sa părăsească apartamentul(nu sunt foștii ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat la licitație un apartament cu succesiunea nedezbătută, motiv pentru care nu reușesc să evacuez moștenitorii. ce să fac, că nu mai știu? Gabriel1978 Gabriel1978 In mai 2016 am adjudecat un apartament la o licitatie. Apartamentul era scos la vanzare din 2012, pentru datorii mai vechi catre banca, in ianuarie 2015 unul ... (vezi toată discuția)