avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate valentinamami

Activitate valentinamami

Buna ziua.Referitor la declararea zilelor de 2 si 3 mai ca si zile libere legale anul acesta :acesta prevedere se refera si la sectorul privat obligatoriu(deci daca nu dam liber salariatilor in aceste zile trebuie sa le platim ziua de munca dublu..?) sau ramane la latitudinea angajatorului daca acorda aceste zile libere, iar in cazul in care le acorda , acestea se pot recupera in alta perioada?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Directorul general al societatii noastre (avand facultatea de drept si dorind sa-si treca la vechime pregatirea in acest domeniu) mi-a spus sa-i schimb incadrarea de la 01.03 in director juridic.Nu am gasit in codul COR acesta incadrare , ci doar cea de consilier juridic, insa aceasta este o functie de executie, iar el ramane in continuare cel care conduce societatea, deci cu functie de conducere.Se cam bat cap in cap cele doua.Cum pot proceda eu astfel incat la el sa apara cumva in incadrare denumirea de "juridic" si totusi sa fie cel care conduce societatea.Ce cod COR va avea si cam ce fisa de post? Multumesc mult
avem o salariata care a primit in data de 11.02.2013 o decizie medicala de incadrare in gradul III de invaliditate emisa de medicul expert al asigurarilor sociale cu stampila casei judetene de pensii, in antet fiind trecuta casa nationala de pensii, si care are concediu medical pana pe 14.02 inclusiv.pentru depunerea dosarului de pensie are nevoie de decizia de incetare. si alte adeverite. Am intrebat la ITM si mi-i s-a zis sa-i fac incetarea cu art 56, lit c incepand cu ziua urmatoare expirarii concediului medical , adica pe 15.02, deoarece decizia fiind emisa de casa de pensii nu mai este nevoie sa astept decizia de pensionare. Este corect asa ? Si data cu care incetez estge in regula sa fie 15.02 , avand in vedere ca am primit decizia pe 12.02?N-as vrea sa fac vreo gafa.
Multumesc
Avem un salariat care la data de 01.02.2013 implineste varsta de pensionare. Trebuie sa-i inchei CIM conf art 56 lit c si deoarece vrem sa mai lucreze la noi ii fac CIM pe perioada det(are voie sa cumuleze pensia cu salariul), max 36 luni sau pot sa-i fac pe nedet? Conditiile vor fi aceleasi(salariul, durata muncii in ore/zi)?Va rog daca se poate sa-mi raspundeti,caci ma ocup de f putin timp de aceste probleme de personal si este primul meu caz de acest gen.Cum trebuie , explicit ,sa procedez?