avem o salariata care a primit in data de 11.02.2013 o decizie medicala de incadrare in gradul III de invaliditate emisa de medicul expert al asigurarilor sociale cu stampila casei judetene de pensii, in antet fiind trecuta casa nationala de pensii, si care are concediu medical pana pe 14.02 inclusiv.pentru depunerea dosarului de pensie are nevoie de decizia de incetare. si alte adeverite. Am intrebat la ITM si mi-i s-a zis sa-i fac incetarea cu art 56, lit c incepand cu ziua urmatoare expirarii concediului medical , adica pe 15.02, deoarece decizia fiind emisa de casa de pensii nu mai este nevoie sa astept decizia de pensionare. Este corect asa ? Si data cu care incetez estge in regula sa fie 15.02 , avand in vedere ca am primit decizia pe 12.02?N-as vrea sa fac vreo gafa.
Multumesc
Contractul individual de munca existent înceteaza de drept:
c)...........la data comunicarii deciziei de pensie în cazul pensiei deinvaliditate
Legea 263/2010:
Art. 104
(3) In functie de elementele specifice fiecarei categorii de pensie, pensiile se acorda si de la o alta data, dupa cum urmeaza:
a) de la data incetarii platii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca sau, dupa caz, de la data incetarii calitatii de asigura
Avand in vedere ca este pensionar Gr III, are drept de munca pentru 4 ore. La cererea lui ca nu doreste continuarea activitatii cu o jumatate de norma, ii puteti inceta contractul asa cum v-a precizat ITM-ul, incepand cu data de 15.02. Pana la 14.02 a fost platit in medical iar de la 15 primeste pensie DACA depune dosarul în termen de 30 de zile de la data emiterii deciziei medicale de încadrare într-un grad de invaliditate