Licitatia a fost efectuata de catre o comisie formata din 7 membrii, si cu consu3ltarea unui expert. Expertul a fost remunerat iar ceilalti componenti ai comisiei nu au fost remunerati pe motiv ca lucreaza in cadrul autoritatii contractante (administratie publica). Un alt amanunt important este ca aceasta comisie a efectuat licitatie pentru 3 obiective distincte.
potrivit art.3 alin1 din HG nr.925/2005, se arata ca orice autoritate contractanta , are un compartiment specializat pentru aztribuirea contractelor de achizitii publice. In cazul pe care il supun spre dezbatere, este o autoritate contractanta mica care nu dispune de un asemenea compartiment.
in aceasta situatie atribuirea contractelor de achizitie publica se face de catre o comisie formata prin dispozitia sefului autoritatii.
dupa cum va-ti dat seama este vorba de o autoritate contractanta din administratia publica. Cum actul normativ mai sus mentionat nu prevede nimic in sensul remunerarii membrilor comisiei de acordare a contractelor de achizitie publica, mar interesa daca colegii sau confruntat cu o asemenea problema?, si cum au rezolvato?, deoarece contabilitatea solicita pentru plata comisiei temei legal. Acest temei legal nu l-am gasit nicaieri.
Multumesc anticipat tuturor colegilor care imi pot acorda un ajutor cu un sfat, si un temei legal pentru rezolvarea acestei probleme.
Functionar public care a primit decizia de pensionare dar nu a comunicat-o angajatorului, iar intre timp a plecat in concediu medical. Data cand a fost emisa decizia de pensioare este 10.01.2008. In aceasta situatie mai poate beneficia de indemnizatia de incapacitate de munca, daca el este pensionar de la dara aratata mai sus. Si daca da sau nu temeiul legal, pentru ca legea 19/2000nu prevede nimic in sensul aratat.