avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate rosal10

Activitate rosal10

Nimeni nu îmi poate da un sfat?
Buna seara,

Vă deranjez în legătură cu o întrebare:

În ce articol este prevăzută fapta de a tăia/distruge/șterge o semnătura olografă de către o persoană ,,binevoitoare” a unui act?

Menționez că actul nu are o valoare juridică deosebită (precum testamentul, acte publice etc.), dar pot exista consecințe neplăcute în cazul ștergerii semnăturii.

De exemplu, un R.O.I sau un act de luare la cunoștință a fost semnat de către mine, iar o altă persoană taie efectiv numele și semnătura mea de pe act. (ulterior existând consecințe neplăcute)

Mulțumesc.
Buna seara.

O tema destul de discutata este motivul opririi unui conducator auto de catre un echipaj de politie

,,Controlul de rutina" nu este un temei legal de a opri un conducator auto pe un drum public, fapt pt. care acesta nu este un motiv.

As dori sa intreb, ce cai de atac exista pentru oprirea abuziva de catre echipajul de politie (pt. verificare actelor) (mai bine spus ce art. obliga echipajul rutier de a opri masinile in trafic pentru un motiv anume, si nu dupa bunul plac al militianului).

Am auzit cazuri in care politia abuzeaza de functie, oprind mai multe masini, fara motiv intemeiat - precum incalcarea anumitor prevederi din codul rutier, suspiciuni legate de autoturism, etc.

Va multumesc anticipat