avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Activitate Diana_1971

Activitate Diana_1971

Da, am un prieten, copiii tin la el si nu numai pentru ca il investec eu cu incredere. Spun lucrul asta pentru ca sta si ii ajuta la scoala, discuta cu ei, se uita la filme impreuna etc. si stiu ca si el tine la ei.
Stiu ca nu asta e solutia ideala, ca ei sa nu-si mai viziteze tatal...poate acum ei pun in balanta cum se poarta prietenul meu cu ei (rabdator, amuzant...) si faptul ca taica-su e tot timpul despotic si ii amentinta cu bataia (e stresat cu noul copil si desi de lipsa de bani, ar trebui sa fie departe de a se plange, cred ca 'cheltuieli mai putin utile' l-au adus cumva si intr-un stres financiar)...consilierea psihologica ar fi o solutie, dar ei se plang de aceleasi lucruri, si imi vine greu sa cred ca amandoi se pun de acord doar ca sa-i aduca lui taica-su un prejudiciu...nu i-am sfatuit sau insinuat niciodata ca ar trebui sa aiba astfel de comportament pentru el.
@AVLIL
Il cunosc bine si stiu ca ambitia este o 'virtute' a lui, mai ales cand vrea sa faca rau.
Nu vreau nici sa se ajunga la 'sesizari', nu sunt obisnuita cu astfel de lucruri,pe de o parte mi-as fi dorit sa incerce sa-si asculte copiii daca isi doresc ceva, aici nu ma refer la dulciuri si jucarii ci la dorinta lor de a fi, sau a face ceva independent de dorinta lui...pe de alta parte, oricat de egoista pot sa par, nici NU VREAU sa-i trimit acolo plangand!
A inceput sa-mi trimita e-mailuri cu extrase din 'noul cod civil' cu amenintari ca va cere tot felul de lucruri in instanta, desi noi avem hotararea judecatoreasca de cativa ani. Pe de alta parte, le-a trimis copiilor pe 'adresa lor de mail' un mesaj in care scria 'o sa am grija sa nu mai aveti nici o legatura cu mine si sa traiti asa cum meritati'...un mesaj total 'responsabil' pentru copii, daca vreau sa fiu rautacioasa.

@m_ella2005
Hotararea s-a pronuntat inainte de intrarea in vigoare a noului cod civil. Intrebarea mea este, daca el se hotaraste sa faca acest lucru doar pentru a ne stresa, exista posibilitatea sa-i fie acordat acest drept asa usor, fara ca instanta sa ma audieze pe mine si pe copii? Sincer, daca nu mi-as dori un trai mai bun pentru copiii mei, m-as fi lipsit de asemenea drept de la un om care incearca sa ne constranga sa facem numai ce vrea el!
@alv84
Va multumesc pentru raspuns!
Nu i-am obligat sa il viziteze daca ei nu doresc acest lucru, am incercat pentru buna lor dezvoltare sa mediez lucrurile intre ei si tatal lor.
Buna ziua,

Am si eu o problema:
Sunt divortata de cativa ani. Tatal a platit pana acum pensie alimentara in bani,
conform hotararii de divort definitive si irevocabile. Datorita comportamentul sau violent, copiii plang si ma roaga sa nu-i mai pun sa mearga la el. Sunt amenintati intr-una cu bataia, efectiv 'urla' la ei, eu fiind martora prin telefon, cand ei erau in vizita la el. Sunt pusi sa aiba grija de noul lui copil de 1 an desi ei sunt inca mici 10-11 ani si daca nu se 'achita de datorie' in timp ce 'tati intra la dus cate o ora cu noua sotie', acestia sunt amenintati si chiar bruscati de noua sotie. Am incercat sa ii comunic ca are o problema cu copiii si mi-a replicat ca 'nu e treaba mea cum isi educa el copiii'. Acum, pentru ca, copiii nu mai vor sa il viziteze, inloc sa incerce sa-si schimbe comportamentul fata de ei, spune ca va cere 'plata pensiei alimentare in natura', ca mijloc de sicanare desigur, deoarece noi nu avem o relatie apropiata in legatura cu cresterea copiilor inca de la inceputul divortului. Poate cere asa ceva acum si cum pot sa combat aceasta cerere?