avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Activitate unsorinas

Activitate unsorinas

as dori sa primesc o explicatie clara a art.51 din noul cod fiscal. Daca firma srl-d pe care intentionez sa o deschid are un angajat impozitul pe venit este 1% timp de 24 luni? Chiar si daca declar ca nu am activitate la sediul social ? (daca declar acest lucru nu voi plati impozitul pe locuinta marit).
”-Prin excepţie de la prevederile alin. (1), pentru persoanele juridice române nouînfiinţate, care au cel puţin un salariat şi sunt constituite pe o durată mai mare de 48 de luni, iar acţionarii/asociaţii lor nu au deţinut titluri de participare la alte persoane juridice, cota de impozitare este 1% pentru primele 24 de luni de la data înregistrării persoanei juridice române, potrivit legii. Cota de impozitare se aplică până la sfârşitul trimestrului în care se încheie perioada de 24 de luni. Prevederile prezentului alineat se aplică dacă, în cadrul unei perioade de 48 de luni de la data înregistrării, microîntreprinderea nu se află în următoarele situaţii: - lichidarea voluntară prin hotărârea adunării generale, potrivit legii;
- dizolvarea fără lichidare, potrivit legii;
- inactivitate temporară, potrivit legii;
- declararea pe propria răspundere a nedesfăşurării de activităţi la sediul social/sediile secundare, potrivit legii; ”
Va multumesc!
Răspuns la discuția card neactivat
Au motivat ca alt card se trimite automat, ca doar din aceasta cauza mi-au sters datoriile cardului vechi si ca ei nu au nici o vina ca eu nu l-am ridicat, nu am semnat de primire sau ca nu l-am activat. Oare?
Discuție card neactivat
Acum 4 ani tata a facut un imprumut la o banca. I s-a atasat un card de cumparaturi(trebuia sa fie trimis prin posta), dar acesta nu a mai ajuns la el , intorcandu-se la banca din nu stiu ce eroare. Banca ne-a anulat comisioanele adunate pentru el considerandu-se vinovati ca acel card nu a ajuns la noi si a trimis fara sa ne anunte un alt card la banca. Acesta a expirat in banca nefiind ridicat niciodata(nu ne-a contactat nimeni pentru a ne spune ca acel card a sosit). Am primit pe 18 ian. 2013 o somatie de la o firma de recuperare prin care mi se cerea sa achit 1381 ron reprezantand comision de administrare si penalitati pentru noul card. Cardul nou s-a eliberat in 2008 dupa cum spune firma de recuperari. Cum se poate sa-ti cera banca bani pe un card care nu l-ai cerut, care nu a fost activat niciodata si pentru care nu s-a semnat de primire? Va rog dati-mi un raspuns cat mai repede!