Buna ziua,
As vrea sa stiu daca o firma care figureaza are creante fiscale in evidentele unei primarii, iar din demersurile facute de instituitia respectiva s-a aflat ca are un cont bancar, dar banca are inregistrata o garantie reala pentru rambursarea unui credit angajat la banca racea banca si ca ulterior rambursarii acestor credite urmeaza ca sumele provenite din incasarile viitoare sa fie virate catre organul fiscal care a infiintat poprirea, poate fi actionata in instanta ptr insolventa. Mentionez ca sunt indeplinite criteriile de eligibilitate.
Multumesc.
Buna ziua,
In cazul infiintarii unei popriri pentru recuperarea unor creante fiscale, conform Codului de procedura fiscala, ce se intampla daca tertul poprit nu-si indeplineste obligatia de a infiinta poprirea si de a plati suma reprezentand creanta fiscala a debitorului , inscrisa in adresa de infiintare a acesteia?
In conformitate cu prevederile Codului civil, in asemenea cazuri, se procedeaza la validarea popririi in instanta.
Conform Codului de procedura fiscala, poprirea nu este supusa validarii.
In acest caz, cum poate fi obligat tertul sa retina sumele poprite?
Multumesc!
Asadar, imi puteti spune ce poate face proprietarul si titularul contractului ptr a folosi singur, netulburat acel bun in care a investit? Contribuabilul rau platnic ar putea fi denuntat la politie ptr folosirea fara drept al unui bun care nu-i apartine?
Este cumva nedrept ca o astfel de lucrare realizata pe cheltuiala proprie a unui singur coproprietar sa fie considerata imbunatatire necesara si utila imobilului si sa beneficieze toti coproprietarii de acel bun. Mai mult, cel care foloseste bunul si nu plateste consumul il ameninta pe proprietarul lucrarii ca in cazul in care nu il lasa sa faca o modificare a retelei interioare, va bloca caminul de apa. Exista cale legala de stopare? Adica proprietarul sa isi foloseasca bunul singur, netulburat ? Pe cale amiabila nu exista solutie.
Buna ziua,
Voi expune urmatorul caz :
Pe proprietate comuna a 5 persoane, dobandita prin mostenire, aflata in mediul urban, unul din coproprietari a realizat un racord la apa curenta pe cheltuiala proprie, prin incheierea unui contract de racordare si utilizare a serviciilor publice de alimentare cu apa.
Problema consta in faptul ca un alt coproprietar utilizeaza acest bun, dar fara a contribui, impreuna cu proprietarul, la plata facturii. Ca urmare, i s-a interzis de catre proprietar utilizarea, in continuare, a bunului respectiv.
Intrebare : proprietarul bunului are drepul sa-i interzica utilizarea lui?
Daca nu se conformeaza, cum poate actionala proprietarul bunului, pe cale legala, ptr a stopa prejudiciul .
Multumesc.
Buna ziua,
As vrea sa stiu daca ajutorul ptr incalzirea locuintei este considerat venit cu destinatie speciala si poate fi poprit ptr neplata datoriilor la bugetul local.
Multumesc.