avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate simonutza

Activitate simonutza

Răspuns la discuția Familia monoparentala
multumesc pentru raspuns!
Mie sincer mi s-ar parea normal sa se tina cont de asta pentru ca fiind unic intretinator de familie si avand grija singura de un copil, e cam greu sa te imparti in 2 scoli pentru ca posturi intregi nu mai sunt sau sa stai an de an sa faci dosar de restrangere pentru ca posturile pe care esti trimis nu mai au viabilitate. Este vorba in primul rand despre stresul , alergatura si timpul pe care o mama singura il poate pierde in loc sa-l petreaca alaturi de copil.Eu totusi am auzit, doar am auzit , ca mamele singure, unic intretinator de familie, ar avea dreptul de a fi protejate de acest stres, auzisem chiar ca pot cere si un orar preferential pentru a putea avea grija de copil si a-l duce / lua de la scoala / gradinita la ora cuvenita. De aceea v-am intrebat , pentru ca auzisem un astfel de zvon si nu stiu cat este de adevarat si legal!
Buna seara! As dori cateva lamuriri in legatura cu drepturile familiei monoparentale vis a vis de restructurare / intrare la restrangere. Sunt profesoara, titulara , gradul I ( 20 ani vechime in aceeasi institutie), am o fetita de 12 ani in intretinere , sunt unic intretinator fata neavand tata recunoscut
Daca apar restructurari in catedra mea, eu sunt inclusa sau conform codului muncii sunt protejata fiind " cap de familie, familie monoparentala" etc?
Concret, la restructurari, toti membrii catedrei trebuie sa participe la evaluări, in vederea stabilirii unui clasament. Ultimul clasat pleaca... Eu sunt protejata de codul muncii ?? egal ar fi sa nu intru la evaluare??.Nu pentru ca nu as indeplini criteriile.. nici pe departe...ci pur si simplu pentru ca legal ar fi sa nu particip. Evaluarea o face directorul politic deci nu conteaza activitatea, ci cum gandeste directorul, cum vrea partidul , etc.....
Am nevoie de un raspuns avizat conform legii......Multumesc

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook