Buna ziua,
Am uitat sa postez cum s-a terminat toata povestea, pana la urma vinovatul a achitat personal costul reparatiei pentru ca nu vroia sa se mai complice cu politia si/sau judecata.
Va multumesc inca o data pentru raspunsuri.
Update:
Am completat actele de constatare amiabila si am facut programare pentru constatare la asigurator, am fost azi de dimineata la ei si mi-au spus ca daca nu exista impact intre masini si m-am lovit in copaci, copacii reprezinta partea a 3-a din accident si imi trebuie un proces verbal de constatare a vinovatiei de la politie.
Am discutat cu dl. politist si a ramas sa ne intalnim toti 3 diseara sa facem acest proces verbal. Acest proces verbal inseamna ca pe vinovat il va urmarii politia pentru contraventie sau ceva? Imi este frica sa nu dea inapoi acum ....
@Cyan, va multumesc frumos pentru raspunsurile si indrumarile care mi le-ati oferit si sper sa ma pot revansa candva fata de dumneavoastra, ati fost singura persoana care mi-ati dat curaj cand toata lumea imi spunea ca n-am nici cea mai mica sansa.
Am primit autorizatie de reparatie, domnul politist mi-a spus clar ca el din punctul asta nu mai poate face nimic si ca ma crede si pe mine si pe el, in lipsa altor dovezi si ca singura mea sansa este sa il dau in judecata, ca e posibil sa am o sansa ca a declarat practic ca nu s-a asigurat.
Am discutat cu vinovatul si cel mai probabil o rezolvam pe cale amiabila, astfel nu-mi pierd timpul si banii in instanta.
Va multumesc inca o data pentru ajutor si va tin la curent cu modul in care evolueaza situatia.
@mottofreee Era intersectie dar cu un drum comunal care dadea in drum national. Am uitat sa precizez asta.
@cyan Nu a fost intocmit nici dosar penal nici proces verbal de contraventie, Dl. politist de la circulatie mi-a spus ca in lipsa martorilor si a dovezilor nu poate tine de partea cuiva si ma crede si pe mine, si pe el. Va tin la curent cu ce se intampla in continuare si va multumesc din tot sufletul pentru sfaturile acordate.
Politia nu a luat nici o marturie de la nici un martor, au aflat din start ca era jandarm vinovatul si mi-au luat decat mie un proces verbal (incercau in plus sa ma minta in fata ca nu aveam voie sa depasesc ca era intersectie cu un drum comunal acolo .... si ca linia discontinua nu inseamna ca am voie sa depasesc) ..... va tin la curent in continuare si multumesc inca o data pentru sfaturi.
Buna ziua,
Am fost sa discut cu vinovatul si i-am explicat ca eu nu vreau nimic altceva decat sa imi repar masina si ca am discutat cu un avocat si mi s-a spus ca am doua variante:
1) Varianta amiabila, in care isi asuma responsabilitatea si ne intelegem cu asiguratorul
2) Sa incep actiunea in instanta.
A fost o discutie relativ calma dar de lunga durata, o tot tinea pe a lui pana la un moment dat cand a inceput sa se scape si sa se balbaie. Spunea ca el are martor ca a semnalizat ca era un unchi de-al lui pe partea dreapta a carosabilului care i-a facut din mana sa-l ia la ocazie si el a semnalizat stanga sa-i arate ca nu merge inainte si s-a uitat la el si a dat sa faca stanga, moment in care m-a vazut pe mine cum am trecut de el si nu si-a dat seama ca mi-am pierdut controlul "asta e o minciuna crasa" si a plecat mai departe. Am tot discutat pe partea ca este vinovat de acest accident s-a mai balbait si a recunoscut ca nu stie daca a trecut de axul drumului "pana acum era extrem de sigur ca nu a trecut". Mi-a spus ca el este jandarm de meserie (de asta politia de la fata locului nu si-a facut treaba in masura in care ar fi trebuit si nu a "intrat" in el putin mai tare) si ca s-a interesat de mine ca acum doua luni am mai luat o amenda pentru depasirea vitezei legale cu 20 km/h si ca vai doamne sunt mare vitezoman (ca fapt divers masina mea are motor de 1.2 cu 70cp, pe autostrada ma chinui sa ajung la 140 si pe drumul pe care il practic zilnic nu merg cu mai mult de 80km/h). Moment in care m-am enervat si i-am spus, omule sunt aici sa stiu daca vrei varianta amiabila sau sa incep actiunea in instanta, a zis ca nu se crede vinovat m-am intors si am dat sa plec. In momentul ala m-a strigat sa stau ca el e jandarm si nu vrea sa ajungem in tribunal ca la el inseamna alte anchete interne si ca rezolvam pe cale amiabila dar vrea sa discutam cu agentul de politie de la rutiera care a preluat cazul nostru sa fie sigur ca dupa ce facem amiabila nu il mai urmareste pentru amenda sau ceva, si sa fac un deviz de reparatie la un service autorizat de asiguratorul lui sa stie cat v-a costa si cu cat ii creste asigurarea (urmand ca eu sa platesc diferenta de bani). Pe mine sincer nu ma deranjeaza sa-i dau 3-4 sute de ron sa ma vad cu masina reparata si sa nu stau sa ma car prin tribunal si sa pierd timp (dar ma deranjeaza ca exista oameni care nu-si asuma greselile in viata).
Acum apare alta intrebare la care nu ii stiu raspunsul, este posibil ca firma de asigurari sa-mi faca probleme din cauza ca masina vinovatului nu a fost atinsa?? Chiar daca vinovatul isi asuma responsabilitatea?
Va tin la curent cu ce se intampla in continuare, iti multumesc din suflet cyan pentru sfaturi.
Buna ziua,
Echipajul de politie a venit la fata locului dar nu au facut masuratori m-a intrebat decat ce s-a intamplat.
Martori erau minim 10, dar vinovatul fiind din aceasi localitate ... in mod "normal" toti au spus ca nu au vazut nimic, decat dupa ce eram in copaci si politistii bineinteles ca au intrebat stanga dreapta "ba ati vazut careva ce s-a intamplat? Nu, bine ... hai la sectie sa facem declaratia".
Singura mea sansa ca sa gasesc un martor credibil si care a vazut exact ce s-a intamplat este sa il gasesc pe soferul megane-ului bej.
Alta solutie la care m-am gandit, este sa iau legatura cu vinovatul sa vorbim de la om la om si poate poate ii revine constiinta si imi da asigurarea (ieri cand eram amandoi la sectie si am ramas o scurta perioada singuri i-am spus "Omule nu vreau nimic altceva decat sa-mi repar masina, pentru asta trebuie sa-ti recunosti vina si sa am asigurarea ta" moment in care s-a schimbat putin la fata), dar nu stiu cat de indicat este in cazul in care refuza si il urmaresc in instanta (sa nu se intoarca cumva impotriva mea faptul ca l-am contactat).
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
@Laszlo21 S-au facut cercetari la doua magazine din apropiere si din pacate camerele care le aveau nu bateau in strada. Accidentul s-a intamplat pe DN1A in Magurele, comuna Coada Malului.
@cyan nu cred ca am vre-o sansa cu retelele de socializare, domnul care mi-a spus numarul era undeva la 50 de ani. Vinovatul nu a recunoscut ca a vazut ce s-a intamplat, decat ca m-a vazut ca am trecut pe langa el dupa care el a intrat repede pe straduta. Cel putin asta este declaratia lui, dar este imposibil sa nu auda scartaitul de roti si bubuielile cand am intrat in copaci.
Noroc ca nu aveam viteza (mergeam cu 70km/h) dar mi-e scarba de faptul ca exista oameni de genul asta, puteam sa mor din cauza ca nu stie sa se uite intr-un rahat de oglinda si pe el il durea fix in genunchi de asta si nici macar nu recunoaste.
Va multumesc pentru raspunsuri, incerc inca sa-l gasesc pe soferul renault-ului dar nu stiu cate sanse am. In orice caz am sa incerc sa incep o actiune in instanta.
Chiar daca el practic a declarat ca a virat stanga fara sa se asigure ?
Buna ziua,
Astazi in timp ce ma aflam in drum spre munca m-am angajat in depasirea regulamentara a unei masini, in timp ce jumatatea masinii mele era paralela cu jumatatea din spate a masinii pe care o depaseam acesta a virat brusc stanga (fara sa semnalizeze) ca sa intre pe o strada laturalnica, in acel moment am efectuat manevra de evitare (adica am tras si eu stanga de volan) am evitat accidentul dar dupa ce am tras inapoi dreapta am pierdut controlul masinii si am intrat in decor izbind 3 copaci mici care i-am rupt si in final m-am oprit intr-un prun. Vinovatul a plecat imediat de la locul accidentului si in dreptul meu a oprit un domn cu un renault megane bej (model de prin anul 2006-2007 nu stiu exact cum se numeste) si mi-a spus numarul de inmatriculare al vinovatului dupa care a plecat (nu mai gandeam normal in momentul ala si tremuram de parca aveam parkinson din cauza sperieturii, asa ca nu m-am gandit sa-i cer numarul de telefon). Am sunat la politie si a venit cel mai apropiat echipaj care mi-a luat o declaratie si o proba cu etilotestul din care a reiesit ca am 0.00 alcool in aerul expirat. In cele din urma am reusit sa il gasim pe vinovat dar acesta nu isi recunoaste vina. Cu toate astea el a declarat ca si-a semnalizat intentia de a vira stanga si a franat (de franat a franat dar brusc de semnalizat nici urma) si a tras de volan in stanga dupa care a vazut o masina ca l-a depasit (de aici reiese ca nu s-a asigurat inainte de a vira). Domnul politist a spus ca nu are ce sa ii faca pentru ca nu am martori si masina lui nu are nici cea mai mica zgarietura si nu se poate lega de el (in momentul de fata ma chinui sa-l identific pe domnul din renault megane bej) si ca nu pot face nimic altceva decat sa il dau in judecata.
Doresc sa imi spuneti daca in cazul in care nu gasesc martor am vre-o sansa in cazul in care incep sa ma judec cu el, daca prin faptul ca a declarat ca nu s-a asigurat imi cresc sansele si care ar fi durata unui astfel de proces.
Va multumesc din suflet si sper din toata inima sa nu mai intalneasca nimeni astfel de bizoni pe strada, orice detalii care credeti ca ar putea fi de folos pentru un raspuns va rog sa intrebati si voi raspunde imediat.