avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto - faptasul nu isi recunoaste vina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto - faptasul nu isi recunoaste vina

Buna ziua,
Astazi in timp ce ma aflam in drum spre munca m-am angajat in depasirea regulamentara a unei masini, in timp ce jumatatea masinii mele era paralela cu jumatatea din spate a masinii pe care o depaseam acesta a virat brusc stanga (fara sa semnalizeze) ca sa intre pe o strada laturalnica, in acel moment am efectuat manevra de evitare (adica am tras si eu stanga de volan) am evitat accidentul dar dupa ce am tras inapoi dreapta am pierdut controlul masinii si am intrat in decor izbind 3 copaci mici care i-am rupt si in final m-am oprit intr-un prun. Vinovatul a plecat imediat de la locul accidentului si in dreptul meu a oprit un domn cu un renault megane bej (model de prin anul 2006-2007 nu stiu exact cum se numeste) si mi-a spus numarul de inmatriculare al vinovatului dupa care a plecat (nu mai gandeam normal in momentul ala si tremuram de parca aveam parkinson din cauza sperieturii, asa ca nu m-am gandit sa-i cer numarul de telefon). Am sunat la politie si a venit cel mai apropiat echipaj care mi-a luat o declaratie si o proba cu etilotestul din care a reiesit ca am 0.00 alcool in aerul expirat. In cele din urma am reusit sa il gasim pe vinovat dar acesta nu isi recunoaste vina. Cu toate astea el a declarat ca si-a semnalizat intentia de a vira stanga si a franat (de franat a franat dar brusc de semnalizat nici urma) si a tras de volan in stanga dupa care a vazut o masina ca l-a depasit (de aici reiese ca nu s-a asigurat inainte de a vira). Domnul politist a spus ca nu are ce sa ii faca pentru ca nu am martori si masina lui nu are nici cea mai mica zgarietura si nu se poate lega de el (in momentul de fata ma chinui sa-l identific pe domnul din renault megane bej) si ca nu pot face nimic altceva decat sa il dau in judecata.
Doresc sa imi spuneti daca in cazul in care nu gasesc martor am vre-o sansa in cazul in care incep sa ma judec cu el, daca prin faptul ca a declarat ca nu s-a asigurat imi cresc sansele si care ar fi durata unui astfel de proces.
Va multumesc din suflet si sper din toata inima sa nu mai intalneasca nimeni astfel de bizoni pe strada, orice detalii care credeti ca ar putea fi de folos pentru un raspuns va rog sa intrebati si voi raspunde imediat.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:42, 24 Iunie 2015
Buna ziua,
Fara dovezi, martori, e greu sa faceti ceva.
Chiar daca el practic a declarat ca a virat stanga fara sa se asigure ?
Incercati o identificare a conducatorului auto din Megan-ul bej apeland la retelele de socialziare.
Descrieti evenimentul si daca omul a fost de buna credinta ajuntandu-va cu nr de inmatriculare (care s-a dovedit a fi corect) poate citeste mesajul si va ajuta si ca martor.

Niciodata nu se stie de unde sare iepurele iar prin reteaua de socializare s-au gasit si stapanii cainilor, ca sa zic asa!:)

Cu toate acestea, in baza declaratiei conducatorului auto care v-a sicanat si din cauza caruia ati iesit in decor, ati putea sa intentati o actiune in instanta apeland la ajutorul unui avocat.

Conducatorul auto in fapt a recunoscut ca ar fi observat evenimentul dar nu a oprit sa va acorde ajutor.

Politistul nu poate lua in considerare doar faptul ca masina acestuia nu are semne de lovire, aceasta concluzie nefiind definitorie in aprecierea imprejurarilor producerii unui accident.
Mergeti inapoi la fata locului si faceti cercetari, poate exista camere de supraveghere in zona ( banca, alte institutii monitorizate video ) si daca gasiti cereti in scris o copie cu evenimentul inregistrat, deasemenea faceti o nota catre politie ca sa intervina si ei pentru administrarea dovezilor.
@Laszlo21 S-au facut cercetari la doua magazine din apropiere si din pacate camerele care le aveau nu bateau in strada. Accidentul s-a intamplat pe DN1A in Magurele, comuna Coada Malului.
@cyan nu cred ca am vre-o sansa cu retelele de socializare, domnul care mi-a spus numarul era undeva la 50 de ani. Vinovatul nu a recunoscut ca a vazut ce s-a intamplat, decat ca m-a vazut ca am trecut pe langa el dupa care el a intrat repede pe straduta. Cel putin asta este declaratia lui, dar este imposibil sa nu auda scartaitul de roti si bubuielile cand am intrat in copaci.

Noroc ca nu aveam viteza (mergeam cu 70km/h) dar mi-e scarba de faptul ca exista oameni de genul asta, puteam sa mor din cauza ca nu stie sa se uite intr-un rahat de oglinda si pe el il durea fix in genunchi de asta si nici macar nu recunoaste.

Va multumesc pentru raspunsuri, incerc inca sa-l gasesc pe soferul renault-ului dar nu stiu cate sanse am. In orice caz am sa incerc sa incep o actiune in instanta.

Alte discuții în legătură

Accident masina (depasire) Robertrobi Robertrobi Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier, Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - cine este vinovat? cicidaniela cicidaniela buna ziua as dori sa stiu daca sunt vinovat sau nu si cum pot sa demonstrez ca nu sunt vinovat multumesc, fapt : ma aflam pe DN1, sosea cu o banda pe ... (vezi toată discuția)
Tamponare, probleme cu proprietarul masinii, comportament dubios politist mitumaria mitumaria intr-o localitate pe un drum național intr-o intersectie nedirijata m-am tamponat cu un autovehicul. Eu am vrut să virez la stanga pe un drum comunal -am ... (vezi toată discuția)