avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident masina (depasire)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident masina (depasire)

Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier,
Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe marginea drumului ,bun eu m-am asigurat am pus semnal stanga sa il depasesc ma incadrasem deja peste axul drumului( contrasens) cu semnalizarea pusa,in acel moment cand ma-m apropiat de el in depasire ,taximestristul a tras brusc de volan si la-m lovit in partea laterala detin sa zic ca nu era linie continua nimic, si politia mi-a retinut permisul ca am fost vinovat eu.Taximestristul dorea sa intoarca pe mijocul strazii
Cum e posibil asa ceva?
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2016
Robertrobi, utilizator
ciudata intamplare
Da :(
Prezentarea dv contine aspecte contradictorii
Daca
1-Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist
2-ma incadrasem deja peste axul drumului( contrasens)
Daca afirmati ca v-ati incadrat opeste axul drumului,rezulta ca ati intrat pe contrasens si intentionati sa depasiti taximetristul prin stanga...
Rezulta ca dv va aflati in coloana -in fata dv era taximetristrul,respectiv trebuia sa pastrati o viteza si o distanta care sa va permita evitarea oricarui eveniment rutier
3-ma-m apropiat de el in depasire
Daca taximetristul era in fata dv,dv cand efectuati viraj la stanga faceti concomitent si manevra de depasire ?
Daca taximetristul se afla in fata dv ,trebuia sa pastrati distanta si viteza,astfel incat acesta sa faca ce manevra dorea,fara ca dv sa intrati in coliziune cu el
Deci dupa cum am zis drumul are doua benzi de circulatie,in fata mea era un taximetrist mergea incet pe marginea drumului,eu ma-m asigurat din spate ca nu sunt depasit de alta autovechiul,si am intrat in depasirea taximetristului si ma-m incadrat cat de mult am putut incat sa fac depasire in conditii de siguranta,in data ce am ajuns in dreptul taxi-ului soferul a tras brusc stanga fara sa se asigure si fara semnal stanga, a vrut sa intoarca masina si nu sa asigurat din spate daca e depasit sau nu.
Ce vina am eu ? ca eu eram deja in depasire si cu senmal stanga si el nu sa asigurat la intoarcerea masini ?
Si nu aveam loc sa il depasesc prin dreapta cum am zis doar doua benzii erau nu mai multe.
Deci dupa cum am zis drumul are doua benzi de circulatie

doua pe sens ? eu cred ca mergeati pe un drum cu o singura banda, daca erau doua, probabil ca ati fi avut banda dubla continua intre sensuri.
Contestati in instanta , altceva nu aveti de face. In urma expertizei se va vedea cine nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers. Din ce ziceti, soferul taxiului ar fi vinovat, dar nu decidem noi asta.
Ce va scrie in pv ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Accident auto, nu vreau sa inmanez rca-ul kartush1977 kartush1977 Salutare catre toti membri forumului..pe aceasta cale cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: am fost implicat intr-un accident de circulatie mai ... (vezi toată discuția)
Sunt vinovat? cum se face contestatia p.v. (accident auto)? Ionescu N. Nicolae Ionescu N. Nicolae Nu am fost amendat si nu mi-a fost suspendat permisul (am primit 3pct penalizare conform art.108/1/B, OUG 195/2002) dar voi plati prin asigurare daunele ... (vezi toată discuția)
Accident între o depasire interzisa și viraj la stanga avem ... Mary136 Mary136 Accident între o depasire interzisa și viraj la stanga Avem următoare speta: Eram pe un drum național, în localitate și la un moment dat am vrut sa ... (vezi toată discuția)