avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident între o depasire interzisa și viraj la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident între o depasire interzisa și viraj la stanga Avem ...

Accident între o depasire interzisa și viraj la stanga

Avem următoare speta: Eram pe un drum național, în localitate și la un moment dat am vrut sa fac un viraj la stânga. În spate aveam o duba. Am semnalizat corespunzător, m-am asigurat și am efectuat virajul la stânga. Moment în care am tras de volan, a întrat f violent un alt autoturism în mine. Pentru ca în mașina aveam și un copil de 10 ani pe bancheta din spate care s-a speriat f tare, am chemat și ambulanța. Prin urmare nu a mai fost cazul de amiabila.

Ideea e următoarea: conducătorul mașinii care a întrat în mine a depășit în zona interzisa, linie continua și trecerea de pietoni fiind la 30 m în spatele nostru. A venit cu viteza foarte mare, urme de frânare nu exista. Pe lângă acest lucru, avea itp expirat și o mașină ff veche, care ma îndoiesc profund ca ar mai fi trecut vreun itp.

Politia de la fata locului, văzând și o filmare a unui depozit de lângă, a stabilit culpa comuna. El depasire in zona interzisa, eu neasigurare la efectuarea virajului. Am citit și alte spete pe acest subiect și sunt foarte revoltata de legea din România. Cum am menționat, trecerea era la 30 m in spatele meu, nu avea dreptul sa vina nimic din direcția aia. Plus ca manevrele mele au fost regulamentare, prin urmare duba a încetinit. Eu m-am asigurat, dar nu pot sa îmi explic decât faptul ca era prea departe și nu l-am văzut. Viteza a fost oricum de cel puțin 70 ora. Politia zice ca nu poate determina din filmare, dar nu trebuie sa fii vreun expert ca să deduci din impactul violent ca nu avea 30 ora in zona de trecere pietoni.

Inițial a mințit ca duba a oprit în fata lui și ca a crezut ca o sa tragă pe dreapta, deși nu exista vreo manevra care sa anunțe acest lucru, dar pe filmare se vede ca el venea pe contrasens de departe, cu viteza f mare, calcă și trecerea de pietoni și întra în mine.

Neoficial, polițiștii au zis ca el e "mai vinovat", dar ca culpa comuna este 5p/50 și ca nu au ce sa faca. Și dacă nu îmi convine, sa îmi iau un avocat.

Întrebarea este: exista posibilitatea câștigului de cauza dacă contest și ii dau în judecata?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:08, 29 Septembrie 2021
Exista, dar nu va garanteaza nimeni. Nu spun ca nu aveti dreptate in ceea ce ati expus aici, soferul celalalt incalcind citeva articole bune din codul rutier, dar in instanta e altceva. Trebuie sa aveti un avocat bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident în intersecție cu linie continuă: am virat doar după ce m-am asigurat, dar am fost lovit de o dubă venită din spate. este sau nu culpă comună? andras csilla andras csilla buna seara am o intrebare, am avut un accident in mai, la o intersectie, unde eu viram spre stanga. Am semnalizat din timp ce inseamna ca aproximativ de la o ... (vezi toată discuția)
Tamponare-depășire cărucior cu fan, viraj stanga Andre1234 Andre1234 Trei masini pe carosabil, in prima aflându-mă eu, localnica a localității in care s-a produs coliziunea, urmată de doua autovehicule din județe diferite. ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere buna ziua! va cer ajutorul in urmatoarea ... CatalinCM89 CatalinCM89 Suspendare permis conducere Buna ziua! Va cer ajutorul in urmatoarea speta: Mi-a fost intocmit un proces verbal de contraventie si am fost sanctionat cu ... (vezi toată discuția)