avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto, nu vreau sa inmanez rca-ul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto, nu vreau sa inmanez rca-ul

Salutare catre toti membri forumului..pe aceasta cale cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: am fost implicat intr-un accident de circulatie mai exact am fost lovit din spate cand viram stanga, eu plecand de pe trotoar de pe partea dreapta, m-am inscris in trafic..am facut cam 30 m am initiat manevra de virare stanga iar cel din spate m-a lovit in spate stanga. La politie am fost eu scos vinovat politistii argumentand ca eu nu m-am asigurat la plecarea de pe loc, dar accidentul nu s-a produs cand am plcecat de pe loc ci cand eu eram deja la 30m de la locul de unde am plecat. Eu le-am explicat situatia celor de la politie si i-am invitat sa vizioneze poze cu locul unde s-a inamplat accidentul dar ei mi-au spus ca nu instrumenteaza dovezi si ca parerea lor e ca sunt vinovat neargumentand de ce. Eu vreau sa contestez P.V. in instanta pentru ca ma consider nevinovat si in urma devezilor pe care o sa le aduc (poze cu masinile avariate, poze cu locul accidentului ) din care vor reiesi faptul ca daunele nu au cum sa aratate cum arata daca ma lovea cand eu ma puneam in miscare de pe trotuar intrand pe carosabil. Ideea e ca refuz sa ai dau rca-ul celui care a intrat in mine pana la terminarea procesului. Intrebarea mea e sunt obligat sa il dau chiar daca procesul va fi pe rol?Are cum sa ma oblige sa il dau?...ce consecinte pot fi daca nu il dau
Nu rezolvaţi nimic cu aceasta atitudine, dacă sunteţi lovit în partea stânga spate, teza dvs nu se confirma, respectiv v ati angajat în depăşire, în mers, pe stânga şi ati fost lovit în spate, trebuia sa aveţi în acest caz avariata partea dreapta spate, concluzia este neasigurata dvs la efectuarea manevrei de depăşire, în realitate cred ca ati forţat uşor depăşirea şi ati fost lovit de cel din spate, nici acesta foarte atent şi prudent, este adevărat.
În cazul accidentelor de circulaţie cu avarii (tamponari) conducătorii auto implicaţi au obligaţia de a se prezenta în termen de 24 ore de la producerea accidentului la unitatea de poliţie pentru întocmirea documentelor de constatare, care se eliberează numai în baza declaraţiilor scrise ale celor implicaţi. Neprezentarea în acest termen constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda, iar permisul de conducere se reţine, perioada de suspendare fiind de 90 zile.
În cazul în care unul din conducătorii auto implicaţi părăseşte locul accidentului sau refuză să se prezinte la poliţie, celălalt conducător auto trebuie să furnizeze cât mai multe amănunte despre autovehiculul respectiv (tip, număr de înmatriculare, marca, etc.) şi, dacă este posibil, datele eventualilor martori oculari.
Lucrătorii de poliţie vor efectua demersurile necesare pentru identificarea autovehiculului implicat în evenimentul rutier şi a conducătorului auto care nu s-a prezentat la poliţie în vederea constatării.

Teoretic ,daca cele 2 auto se deplasau unul in fata altuia ,dvs fiind in fata ,ar fi trebuit sa prezentati prejudicii la auto in zona spate sau eventual aripa dreapta
Aveti dreptul sa contestati PV in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatat evenimentul rutier
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
ynocentta, utilizator
nu cred ca m-am facut inteles....am plecat de pe trotor m-am asigurat ca sa intru pe carosabil am vazut ca nu vine nimic am intrat am mers 30 m si apoi am vrut sa fac stanga pe o straduta, moment in care am fost lovit din spate,...deci pe strada in momentul in care am intrat pe carosabil si in momentul in care am initiat manevra de virare stanga nu era nimeni pe strada cu exceptia celui din spate care probabil nu a adaptat viteza la drum si cum eu am incetinit sa virez eu nu a mai avut timp sa franeze....dar cum de ce sunt vinovat eu?...ca am vurt sa virez stanga?....
În situaţia în care în mod corect eraţi în zona axului drumului, pt a efectua viraj la stânga, dacă venea din spate asa cum spuneţi nu este firesc sa va fi lovit în partea stânga spate, eventual partea dreapta, de aceea teza dvs nu poate fi confirmata. În situaţia prezentata ar mai fi existat posibilitatea sa încerce depăşirea dvs dar pe contrasens, însă nu ati specificat acest lucru la constatarea de la poliţie.
[ link extern ]
am pus o schita poate asa ma fac mai inteles...
mentionez ca masina mea e cea marca vw din schita
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Accident în intersecție cu linie continuă: am virat doar după ce m-am asigurat, dar am fost lovit de o dubă venită din spate. este sau nu culpă comună? andras csilla andras csilla buna seara am o intrebare, am avut un accident in mai, la o intersectie, unde eu viram spre stanga. Am semnalizat din timp ce inseamna ca aproximativ de la o ... (vezi toată discuția)
Accident masina (depasire) Robertrobi Robertrobi Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier, Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am avut astazi un incident, am fost lovita din spare ... Gentisima Gentisima Buna seara, Am avut astazi un incident, am fost lovita din spare dar pe extremitatea stanga. Practic soferul din spate m-a lovit cu farul drept. Eu franasem ... (vezi toată discuția)