avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Activitate raduac

Activitate raduac

Buna ziua,

Am facut o plangere contraventionala dupa care am primit urmatoarea comunicare de la judecatorie.


In legatura cu dosarul avand datele de identificare de mai sus, in calitate de Petent ca comunicam ca in termen de 10 de la primirea prezentei comunicari, sub sanctiunea anularii cererii, aveti de indeplinit obligatiile de mai jos:

B. Obilgatia de a indica urmatoarele: aratarea dovezilor pe care se sprijina fiecare capat de cerere, iar pentru martori, numele, prenumele si inscrisurile doveditoare intr-un exemplar pentru instanta si cate un exemplar pentru fiecare parte, cf. art. 150 NCPC.


Nota: Sub sanctiunea anularii cererii, in termen de 2 zile de la primirea com. sa indice dovezile pe care se sprijina cererea ( eventual nume, prenume si dom. martori). Sa depuneti un exemplar al inscrisurilor anexate, potrivit art. 195 N. cp.c rap. la art. 149 alin. 1 Ncpc. Sa semnati pentru "conformitate cu originalul" actele depuse la dosar (inclusiv cele pt. com.)


Eu am cerut in plangerea contraventionala anularea procesului pe baza legii O.G. nr. 2/2001 deoarece incalca cateva articole si in subsidiar transformarea amenzii in avertisment tinand cont de pericolul social si de faptul ca sunt la prima abatere.

Nu am ce martori sau alte inscrisuri sa aduc deoarece eram singur cand mi s-a intocmit p.v.

Am depus la dosar plangerea in 2 exemplare semnate, 1 copie dupa p.v. , 1 copie dupa c.i., 1 copie dupa plic - dovada primire. si chitanta plata taxa judiciara in original.

Ce trebuie sa fac in aceasta situatie ?
Sa trimit un raspuns ca nu am alte dovezi si martori ?

Am inteles ca trebuie sa pun pe copii conform cu originalul, banuiesc ca numai c.i. si plic ca p.v. de contraventie ii tot copie.

Si unde sa ma duc sa fac modificarile la dosar.

Va multumesc.
@CLAUDIU LASCOSCHI - multumesc pentru opinie

@snak3ee - succes in cazul tau si felicitari ca incerci sa repari prejudiciul adus. In cazul tau este putin mai simplu deoarece este o singura persoana pagubita. de asta am si pus intrebarea cum ar putea repara prejudiciul tinand cont ca sunt mai multe persoane pagubite si mai multi inculpati.

@Laurentiu-Claudiu - nu este vorba de vreun impozit pe furt, tu oricum nu stii sa faci distinctia intre inselaciune si furt, imi pare rau dar esti cam ingramadit in gandire. Este normal ca oamenii sa fie despagubiti, asta oricum se va intampla mai devreme sau mai tarziu, de asta si am intrebat care ar fi modalitatea optima de reparare a prejudiciului. Iar pentru fapta de inselaciune sigur va raspunde in fata legii indiferent ca repara sau nu prejudiciul. Daca nu poti sa fi util discutiei pe care am deschis-o te rog sa te abtii pe viitor de la a face postari numai din lipsa de ocupatie.

Revin cu intrebarea: In acest caz cum ar putea sa incerce repararea prejudiciului, pana sa ajunga procesul in instanta, tinand cont de particularitatile cazului (mai multi pagubiti, mai multi inculpati, restul inculpatilor nu doresc repararea prejudiciului).

Va multumesc si astept opiniile dvs.
Va discuta luni si cu avocatul.
Dar vroiam sa va cer si dvs. niste opinii asupra cazului.

Este incadrat la art. 215 alin 1 si 3, si art. 41.
Problema este ca sunt foarte multe persoane inselate dar cu sume mici.

Procurorul nu doreste inaintarea dosarului spre judecata pentru ca vrea sa mai adune probe si eventual persoane care sa depuna plangeri.

Ma gandeam ca daca incearca sa repare din prejudiciul adus atunci ar avea mai mari sanse la cererea de eliberare sub control judiciar.
Cum ar putea sa plateasca o parte din acest prejudiciu tinand cont ca restul inculpatilor nu doresc acest lucru si nu se cunoaste exact prejudiciul total si fiecare parte cat are de platit.

Cum ar putea sa demonstreze instantei ca vrea sa repare prejudiciul creat de el ?
Ce ar mai putea sa faca pentru a avea cat mai multe sanse la cererea de eliberare sub control judiciar ?

Va multumesc.
Buna ziua,

Un prieten de al meu a fost arestat pentru inselaciune in forma continuata ( art. 215 alin. 1 şi 3 C.p. cu aplicarea art. 41 alin. 2 C.p. ), impreuna cu inca o persoana (ar mai exista inca o persoana care nu a fost inca retinuta pentru ca nu il gasesc). Au fost inselate mai multe persoane, paguba totala ar fi undeva la 11000 Euro.
Dosarul este inca in stadiul cercetarilor si s-a dispus masura arestarii preventive pentru 30 de zile.

As avea cateva intrebari:

1. In cat timp de la aplicarea masurii de arestare preventiva poate depune o cerere de eliberare sub control judiciar ?
2. Nu are antecedente penale, are studii superioare, a participat la activitati de voluntariat, isi recunoaste vina , ar avea sanse de eliberare ?
3. Doreste sa depuna o suma initiala de 2000 de euro pentru repararea prejudiciului adus ( suma exacta a prejudiciului nu se cunoaste si nici cat ar reveni fiecarei persoane acuzate sa plateasca pentru a repararea prejudiciului)
4. Daca doreste sa depuna aceasta suma unde o poate face, la politie , la procuratura ... ? Trebuie discutat inainte cu procurorul ?
5 S-ar tine cont de incercarea de reparare a prejudiciului in cererea de eliberare sub control judiciar ? De asemenea, instanta ar putea lua act ca nu va mai savarsi aceasta infractiune in libertate din moment ce doreste sa repare prejudiciul ?
6. Care ar fi cea mai buna solutie, eliberare sub control judiciar sau pe cautiune?
7. Si ultima intrebare, care credeti ca ar fi sansele unui asemenea demers ?

Va multumesc mult.