Un prieten de al meu a fost arestat pentru inselaciune in forma continuata ( art. 215 alin. 1 şi 3 C.p. cu aplicarea art. 41 alin. 2 C.p. ), impreuna cu inca o persoana (ar mai exista inca o persoana care nu a fost inca retinuta pentru ca nu il gasesc). Au fost inselate mai multe persoane, paguba totala ar fi undeva la 11000 Euro.
Dosarul este inca in stadiul cercetarilor si s-a dispus masura arestarii preventive pentru 30 de zile.
As avea cateva intrebari:
1. In cat timp de la aplicarea masurii de arestare preventiva poate depune o cerere de eliberare sub control judiciar ?
2. Nu are antecedente penale, are studii superioare, a participat la activitati de voluntariat, isi recunoaste vina , ar avea sanse de eliberare ?
3. Doreste sa depuna o suma initiala de 2000 de euro pentru repararea prejudiciului adus ( suma exacta a prejudiciului nu se cunoaste si nici cat ar reveni fiecarei persoane acuzate sa plateasca pentru a repararea prejudiciului)
4. Daca doreste sa depuna aceasta suma unde o poate face, la politie , la procuratura ... ? Trebuie discutat inainte cu procurorul ?
5 S-ar tine cont de incercarea de reparare a prejudiciului in cererea de eliberare sub control judiciar ? De asemenea, instanta ar putea lua act ca nu va mai savarsi aceasta infractiune in libertate din moment ce doreste sa repare prejudiciul ?
6. Care ar fi cea mai buna solutie, eliberare sub control judiciar sau pe cautiune?
7. Si ultima intrebare, care credeti ca ar fi sansele unui asemenea demers ?
In primul rand ar trebui sa isi angajeze avocat pentru a se stabili o strategie a apararii si nu sa dea bani aiurea.
Cererea de liberare sub control judiciar se poate depune oricand insa trebuie analizat si care ar fi momentul oportun ceea ce tot avocatul ar trebui sa analizeze.
Banii nu se depun la politie si nici la parchet ca nu sunt banci.
normal daca esete la prima oara cu legea penala nu prezinta un pericol public dar in motivarea arestarii judecatorul a motivat arestarea sa ,puteti face cerere pt eliberare pe control judiciar imediat daca nu ati facut recurs impotriva arestarii ,in ce ce priveste recunoasterea vinovatiei se invoce in fata organelor penale art 320 indice 1 c.pp si in fata instantei de fond si tinad cont are reducerea cu o treime din pedeapsa si poate obtine si o suspendare conditionata depinde ce alin are 215 alin 1.2.3 sau 4 este cecul ,iar 5 consecinte grave dar din prejudiciu este 11000 euro are 1.2,3 din art 215 aveti motivarea arestarii ! =D>
Va discuta luni si cu avocatul.
Dar vroiam sa va cer si dvs. niste opinii asupra cazului.
Este incadrat la art. 215 alin 1 si 3, si art. 41.
Problema este ca sunt foarte multe persoane inselate dar cu sume mici.
Procurorul nu doreste inaintarea dosarului spre judecata pentru ca vrea sa mai adune probe si eventual persoane care sa depuna plangeri.
Ma gandeam ca daca incearca sa repare din prejudiciul adus atunci ar avea mai mari sanse la cererea de eliberare sub control judiciar.
Cum ar putea sa plateasca o parte din acest prejudiciu tinand cont ca restul inculpatilor nu doresc acest lucru si nu se cunoaste exact prejudiciul total si fiecare parte cat are de platit.
Cum ar putea sa demonstreze instantei ca vrea sa repare prejudiciul creat de el ?
Ce ar mai putea sa faca pentru a avea cat mai multe sanse la cererea de eliberare sub control judiciar ?
Procurorul isi face treaba ca sa obtina o pedeapsa cu executare.
Avocatul trebuie sa il apere cum poate.
Apararile trebuie sa le discutati cu avocatul dvs. intrucat nu se pot face aparari decat in concret.
Daca angajati un avocat trebuie sa il angajati pentru ca este cel mai in masaura sa rezolve toate problemele existente si cele care urmeaza sa apara.
Daca sunt multe inselaciuni situatia este foarte complicata.
Parerea mea este ca doar la sfarsitul procesului ar putea sa iasa.
Procesul nu cred ca va dura mai mult de 2 ani in cazul expus de dvs. si poate sa iasa din arest preventiv si mai devreme daca este bine aparat.
din pacate fac putin off topic, insa nu pot sa remac un aspect.
Dl Lascoschi, cum puteti sa va exprimati de o asemenea maniera "sa nu dea bani aiurea" ? Cu tot respectul si va rog sa ma credeti ca vorbesc din postura unui om care se afla intr-o situatie similara, dar cu un prejudiciu mult mai mare.
Chiar daca persoana in culpa isi recunoaste si regreta greseala, alti oameni au fost inselati si normal/corect/omeneste cum vreti sa o luati e ca acei oameni sa isi recupereze prejudiciul, eu unul fac tot posibilul sa achit cat mai mult din prejudiciu si cred ca si altii aflati in astfel de situatii ar trebuii sa aprecieze la fel.
Ma bucur sa vad ca in continuare majoritatea mesajelor dvs contin anuntul legat de angajarea unui aparator.
Va doresc mult succes in continuare, dar cred ca totusi prinicipalul scop al acestui forum sau oricarui alt fel de forum este altul.
Asta e nedreptatea in lumea asta, unii fura o tara intreaba isi iau un avocat si acesta ii tine departe de probleme. Altii cu infractiuni mai mici(sau infractiuni cu efect cert mai mic) stau in puscarie.
Ii doresc initiatorului topicului mult succes si sper ca persoana in cauza sa gaseasca rezolvarea cea mai buna pentru el si sa reuseasca sa se detaseze de astfel de indeletniciri.