avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... omor din culpa-va rog urgent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

omor din culpa-va rog urgent

fratele meu este retinut momentan 29 zile pt omor din culpa in urma unui accident rutier soldat cu o victima.problema este ca avea o alcolemie de 1,2 in acel moment,accidentul a avut loc noaptea intr-o curba iar victima care circula pe jos langa bicicleta sa nu avea vesta reflectorizanta sau stopuri la bicicleta,nici un fel de semnal luminos.am angajat o avocata.am ajutat financiar familia victimei care si-a exprimat dorinta scrisa ca fratele meu sa fie judecat cu indulgenta,de asemenea am obtinut de la angajator recomandari pt fratele meu si accept de reprimire la locul de munca in cazul eliberarii conditionate pentru a ajuta familia victimei in continuare,concubina victimei avand 4 minori.imi puteti spune ce sanse are sa fie eliberat conditionat sau ce as mai putea face ca sa il ajut?va multumesc din suflet si astept raspunsuri cat mai repede deoarece se apropie sfarsitul celor 29 de zile si...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:58, 28 Aprilie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Sfatul meu este sa ii angajati avocat.
In caz contrar dupa parerea mea instantele nu prea vor lua in seama apararile.
In ultima vreme au cam inceput sa ia atitudine in astfel de cazuri.
i-am angajat avocata inca de a doua zi dupa accident,una recunoscuta in judetul nostru
imi puteti spune va rog ce pedeapsa risca?intre 2-7 ani sau 5-15?dupa noul cod sunt derutata
aldearocsana a scris:

imi puteti spune va rog ce pedeapsa risca?intre 2-7 ani sau 5-15?dupa noul cod sunt derutata


Nu exista nici un nou cod penal si parerea mea e ca nici nu va exista unul nou in urmatorii 3 ani. Daca as putea as paria pe asta.

Cat despre pedeapsa pe care o risca totul e foarte clar. Citez din codul penal:

Când uciderea din culpă a unei persoane este săvârşită de un conducător de vehicul cu tracţiune mecanică, având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală sau care se află în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani.
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2012
Dingo25, utilizator

Alte discuții în legătură

Cautiunea in procedura liberarii provizorii sub control judiciar gabitzu1ro gabitzu1ro Buna..daca se plateste cautiunea intr o procedura penala privind eliberarea sub contro judiciar ea poate fi admisa privind eliberarea sub contro judiciar si ... (vezi toată discuția)
Arestare preventiva 29 zile utilizator900 utilizator900 arestarea preventiva se va prelungi cu alte 29 de zile in cazul in care inculpatul isi recunoaste invinuirile? sau se va da hotarare definitiva? (vezi toată discuția)
Liberarea provizorie sub control judicar vs. pe cautiune airaam airaam de ce ar alege un inculpat sa solicite liberarea provizorie pe cautiune cand poate alege de liberarea provizorie sub control judiciar? multumesc ... (vezi toată discuția)