avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pedeapsa recidivist
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

pedeapsa recidivist

Buna ziua ! Am si eu o intrebare: Daca o persoana este recidivista si a fost arestat la aproximativ 2 ani de la eliberarea conditionata , in cazul care decizia curtii este de inchisoare cu executare , se va adauga si perioada neexecutata de la condamnarea anterioara ? Mentionez ca au trecut aproximativ 1 an si 8 luni de la eliberare pana la arestarea actuala. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Robert Silbermann , Avocat 14:26, 21 Noiembrie 2012
Da , restul de pedeapsă , ceea nu s-a executat, se adaugă la noua pedeapsă , putându-se adăuga un spor de până la 5 ani .
spor?Adica cum? Din ce i-a ramas poate sa ai adauge pana la 5 ani la condamnarea actuala? Sau restul il adauga oricum si in plus inca un spor de pana la 5 ani pentru ca a comis infractiuni in perioada in perioada de eliberare conditionata?
Restul de pedeapsă se adaugă oricum, sporul care se poate adăuga este separat de restul de pedeapsă şi este facultativ pentru instanţă .
Mai am o intrebare : Respectiva persoana este in arest preventiv a primit 29 de zile de 3 ori deja pentru cercetare in stare de arest , urmeaza judecata pe fond , intrebarea este : -Acum pe fond este posibil sa fie judecat in stare de libertate? avand in vedere retinerea pentru cercetare...este acuzat de frauda informatica (a masluit aparate de joc intr-un cazino) santaj(ca proprietarul nu a vrut sa le dea banii , i s-a parut suspect) ,aderarea la un grup infractional (erau mai multi in sal de jocuri care au colaborat la frauda si cand l-au amenintat pe proprietar sa le dea banii) , procurorul a formulat 7 capete de acuzare , nu le-am retinut pe toate, acestea sunt cele mai importante, deci ... daca pana acum nu l-a lasat liber pentru cercetare, la judecata exista posibilitatea de a-l judeca in stare de libertate ??

Este posibil, dacă în urma verificărilor pe care le va efectua instanţa , va rezulta faptul că nu mai există temeiuri pentru menţinerea în arest a inculpatului.
Art. 300 indice 1, cod procedură penală:-Menţinerea arestării inculpatului la primirea dosarului:
După înregistrarea dosarului la instanţă, în cauzele în care inculpatul este trimis în judecată în stare de arest, instanţa este datoare să verifice din oficiu, în camera de consiliu, legalitatea şi temeinicia arestării preventive, înainte de expirarea duratei arestării preventive.
Dacă instanţa constată că temeiurile care au determinat arestarea preventivă au încetat sau că nu există temeiuri noi care să justifice privarea de libertate, dispune, prin încheiere, revocarea arestării preventive şi punerea de îndată în libertate a inculpatului.
Când instanţa constată că temeiurile care au determinat arestarea impun în continuare privarea de libertate sau că există temeiuri noi care justifică privarea de libertate, instanţa menţine, prin încheiere motivată, arestarea preventivă. Dispoziţiile art. 159 alin. 3, 4, 5 şi 11 se aplică în mod corespunzător.
Încheierea poate fi atacată cu recurs, aplicându-se dispoziţiile art. 160 a alin. 2.

Alte discuții în legătură

Masura de arestare preventiva eu101 eu101 buna seara . am si eu problema .... cineva a primit mandat de arestare preventiva pe 29 de zile, astazi a fost chemat din nou in fata instantei pentru ... (vezi toată discuția)
Prelungire la nesfarsit a duratei de arest preventiv waiter waiter Ce se intampla da ca esti arestat preventiv de 10 luni iar la final se dovedeste ca probele sunt insuficente pentru a fi condamnat,dar exista numai indicii ... (vezi toată discuția)
Admiterea cererii de revocare a masurii arestarii preventive danielungureanu31 danielungureanu31 Buna seara! Am o mare nelamurire: In cazul admiterii cererii de revocare a masurii arestarii preventive a inculpatului, se dispune punerea de indata in ... (vezi toată discuția)