Ce se intampla da ca esti arestat preventiv de 10 luni iar la final se dovedeste ca probele sunt insuficente pentru a fi condamnat,dar exista numai indicii pentru a fi arestat preventiv doar atat. Se fabrica probe solide !!!????#-o
Arestarea preventiva se dispune in baza probelor si a indiciilor temeinice existente la dosar, in functie de persoana inculpatului, de gravitatea faptei si de complexitatea dosarului.
Inculpatul arestat participa obligatoriu la toate sedintele de judecata in care se administreaza nemijlocit probe, astfel incat acesta are posibilitatea de a se apara si de a-si administra propriile probe, de a le combate pe cele ale parchetului.
Prin urmare nu imi dau seama la ce va referiti atunci cand vorbiti de probe fabricate.
Deci ca sa fiu mai explicit:
O persoana sta in arest de 10 luni nu a savarsit fapte cu violenta, sunt indicii temeinice ca ar fi savarsit infractiunea de inselaciune cu prejudiciu de 40 mii euro aprox.in grup de 4 persoane. dar nu sunt probe temeinice pentru al condamna,asa arata faptul ca tot prelungeste de 10 luni incoace.
ps.altii sunt in prelungiri de 2-3 ani!!! Cat le mai trebuie anchetatorilor (procurorului) sa aduca probe solide in instanta pentru ai (al) condamna stiu ca incadrarea e foarte mare de la 10-20 ani???Statul roman a cheltuit cam multi bani acu acestia tinand cont ca nu au nici av. angajati ,au din oficiu.
CAZARE,HRANA,ASIST MEDIC.PAZA ,INTRETINERE CONSUM CE MAI VORBIM !!!
Nu puteau fi judecati in libertate cu interdictii(sau la domiciliu cu acea bratara) Daca se dovedeste nevinovatia ce ne facem????
Toti sunt primari cum se spune deci cu cazier curat .
Nu sunt de meserie dar banuesc ca procurorul de caz putea in maxim 2 luni sa rezolve si sa convinga judecatorii ca are dreptate si probe beton . asta inseamna ca nu e competitiv in meseria sa.
Cand un doctor iti da diagnosticul dupa ce mori..ce doctor e ala?
Cand un frizer te tunde chel cand tu i-ai comandat scurt..ce frizer ma e ala ?
Cand un procuror aduce dovezi solide pentru un inculpat dupa luni ani de cercetari ce procuror mai e ala?
si ex. pot conti Reply-ul acesta reprezinta si o opinie !
Ar trebui să vedeţi art 148 din Codul de procedură penală, pentru a observa cazurile pentru care este justificată măsura arestării preventive , precum şi art. următoare, pentru a vedea când este justificată prelungirea măsurii.
Înţeleg că este vorba despre menţinerea măsurii în cursul judecăţii. În cursul judcăţii măsura nu este limitată în timp, ea putând fi menţinută până la rămânerea definitivă a hot. de condamnare. Disigur că perioada arestului preventiv se va deduce din durata pedepsei care va fi aplicată.
Alte dispoziţii ale legii procesual penale care vă pot lămuri sunt şi cele ale ART. 160^b:
Verificări privind arestarea inculpatului în cursul judecăţii :
În cursul judecăÑţi, instanţa verifică periodic, dar nu mai târziu de 60 de zile, legalitatea şi temeinicia arestării preventive.
Dacă instanţa constată că arestarea preventivă este nelegală sau că temeiurile care au determinat arestarea preventivă au încetat sau nu există temeiuri noi care să justifice privarea de libertate, dispune, prin încheiere motivată, revocarea arestării preventive şi punerea de îndată în libertate a
inculpatului.
Când instanţa constată că temeiurile care au determinat arestarea impun în continuare privarea de libertate sau că există temeiuri noi care justifică privarea de libertate, instanţa dispune, prin încheiere motivată, menţinerea arestării preventive.
Încheierea poate fi atacată cu recurs, prevederile art. 160^a alin. 2 aplicându-se în mod corespunzător.
În rest, noi nu putem şti ce se află în acel dosar şi ce anume face să întârzie soluţionarea procesului.
Apel
ruonscalafat
dupa ce Tribunalul Dolj va da o hotarare la finalul unui proces de fond, in cat timp trebuie efectuat apelul catre Curtea de Apel Craiova? (vezi toată discuția)