avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... care este demersul unei cereri de eliberare sub ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

care este demersul unei cereri de eliberare sub control judiciar?

Buna ziua !

Prietenul meu a fost arestat acum 45 de zile sub acuzatia de trafic de droguri.
Asupra lui nu s-a gasit nimic, el nu a fost prezent la flagrantul care s-a facut.
Acum vrea sa inainteze o cerere de eliberare sub control judiciar.
Care sunt sansele ca sa fie eliberat?
Din cate am inteles avocatul sau a depus deja o cerere de eliberare sub control judiciar si as fi vrut sa stiu cam cat dureaza mersul actelor...
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra !
Cel mai recent răspuns: monica72 , utilizator 11:39, 7 Decembrie 2010
de ce sa mai depuna si el, cand a depus avocatul ? la urmatorul termen, va fi analizata cererea, cam peste 2 saptamani.
acuzatia e grava, se poate ca cererea sa fie respinsa
cererea de liberare sub control judiciar se depune la instanta de pe langa Parchetul care efectueaza cercetarile. A fost arestat, insa intrebarea este s-a facut recurs la incheierea prin care s/a admis propunerea de arestare a Parchetului?
Mai mult la cererea de liberare nu se discuta despre probele care exista sau nu in dosar acestea sunt chestiuni legate de fondul cauzei, importanta este punerea in discutie a pericolului concret pentru ordinea publica a persoanei invinuitului.

Da, s-a facut recurs la Curtea de Apel Galati si a fost respins ca fiind nefondat.
Daca urmatoarea infatisare la tribunal va fi pe 8 Decembrie, atunci se va pune in discutie si aceasta cerere sau e posibil sa se faca inainte? prima infatisare a fost pe data de 17 Noiembrie si a fost amanata pt ca unul din inculpati si-a angajat un alt avocat si a cerut termen pt. stiudierea dosarului si astfel pe 26 Nov au termen pt studierea dosarului si pe 8 Decembrie infatisare ! sunt sanse sa fie aprobata cererea de eliberare sub control judiciar? sau ar fi mai recomandata o cerere de eliberare cu cautiune? Am urmarit un alt caz asemanator, legea 143/200 art. 2 si au fost eliberati sub control judiciar. :(
Va multumesc !
Am uitat sa mentionez ca nu are cazier si sunt depuse la dosar descrieri de la fostele locuri de munca atat din tara cat si din strainatate. au fost sunate majoritatea persoanelor care au fost gasite in agenda sa telefonica si nimeni nu l-a incriminat, chiar au vorbit frumos despre el. Mentionez ca este vorba de canepa, cea care a fost culeasa de cei el si ceilalti 2 inculpati in dosar.
gi_jane2 a scris:

de ce sa mai depuna si el, cand a depus avocatul ? la urmatorul termen, va fi analizata cererea, cam peste 2 saptamani.
acuzatia e grava, se poate ca cererea sa fie respinsa


Avocatul nu avea cum sa depuna cererea fara stirea lui.
Imi cer scuze, poate nu am fost destul de explicita !

Alte discuții în legătură

Restituirea dosarului la parchet dupa 9 luni de zile ralukastrugaru ralukastrugaru as dori sa stiu daca judecatoarea de fond a decis trimitere dosarului inapoi la parchet la cerere avocatilor gasinduse unele nereguli in rechizitoriu ce se ... (vezi toată discuția)
Se poate prelungii arestul preventiv fara noi probe? minimiri minimiri este vb de un dosar de frada infomatica,iar procurorul a cerut prelungirea mandatului de arestare preventica pe motiv ca nu a avut timp sa puna probe dat fiind ... (vezi toată discuția)
Conexare dosare masuri preventive distincte. dandanaua dandanaua In timpul urmaririi penale, X este arestat preventiv pt.viol.Inainte de judecarea mentinerii masurii arestarii preventive, promoveaza cerere de liberare ... (vezi toată discuția)