avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... conexare dosare masuri preventive distincte.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

conexare dosare masuri preventive distincte.

In timpul urmaririi penale, X este arestat preventiv pt.viol.Inainte de judecarea mentinerii masurii arestarii preventive, promoveaza cerere de liberare provizorie sub control judiciar. Azi se judeca lib.prov.sub ctrl.judiciar si se admite la fond. Maine se judeca mentinerea masurii arestarii preventive si se dispune, tot la fond, mentinerea. Ambele incheieri de la fond sunt atacate cu recurs, una de catre parchet, cealalta de catre detinut. Tribunalul, avand in aceeasi zi cele doua dosare pe rol in recurs, le conexeaza. Este corect, in conditiile in care dosarele au obiecte distincte , unul mentinere masura arest.prev., celalalt cerere de liberare provizorie sub ctrl.judiciar? Si inca ceva. In cazul masurilor, contestatia in anulare si revizuirea au aceleasi termene ca si in cazul judecatii pe fond, sau termene scurte ca si recursul?
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 09:31, 21 August 2009
Este corecta conexarea dosarelor deoarece ambele au ca obiect solutionarea masurii preventive: mentinere sau liberare provizorie sub control judiciar.
Eu am avut o speta similara in care la fond, la primirea dosarului, cu ocazia verificarii de catre instanta a masurii arestarii preventive, inculpatul a formulat o cerere de liberare provizorie sub control judiciar care a fost admisa in principiu, dar respinsa pe fond si mentinuta masura preventiva. Inculpatul a formulat recurs impotriva incheierii atat cu privire la mentinerea masurii preventive , cat si cu privire la respingerea cererii de liberare provizorie sub control judiciar. Recursul a fost sustinut si respins.
Contestatia in anulare si revizuirea au termene de fond, adica lunar. Recursul privind masurile preventive se judeca in termen scurt, pe cand recursul declarat impotriva unei hotarari definitive se judeca tot ca fondul, adica lunar. ;)
Este corecta masura dispusa de tribunal (conexarea) intrucat in caz contrar s-ar fi repetat istoria de la prima instanta.

Av. Adrian Posdarie
Corecta ,deoarece au acelas obiect...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de liberare provizorie art 160 cpp ContSters125947 ContSters125947 Art. 1602: Conditiile liberarii (1) Liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, ... (vezi toată discuția)
Inlocuire masura arestare preventiva cu liberare provizorie sub control judiciar dandanaua dandanaua Inculpatul, al carui dosar penal se afla in faza judecatii pe fond, este arestat preventiv de cand se afla in cercetari la parchet.Cererea de inlocuire a ... (vezi toată discuția)
Lamurire incheieri de sedinta crisstinaa crisstinaa Trimitere spre rejudecare Admite contestaţia formulată de inculpatul X împotriva încheierii de şedinţă din 2.12.2015, pronunţată de Judecătoria ... (vezi toată discuția)