avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lamurire incheieri de sedinta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lamurire incheieri de sedinta

Trimitere spre rejudecare
Admite contestaţia formulată de inculpatul X împotriva încheierii de şedinţă din 2.12.2015, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. ……, pe care o desfiinţează în totalitate. Trimite cauza spre rejudecare la Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti pentru soluţionarea cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauţiune în condiţii de contradictorialitate, cu respectarea disp. art. 242 alin. 7 şi urm. C.pr.pen. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 10.12.2015.

În baza art.204 C.p.p. respinge ca nefondate contestaţiile formulate de contestatorii inculpaţi X şi Y împotriva încheierii pronunţate în data de 08.12.2015 de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr….. În baza art.275 al.2, 4 C.p.p. obligă pe fiecare contestator inculpat la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 15.12.2015.

va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 12:00, 18 Decembrie 2015
S-a trimis spre rejudecare.
Adica va avea loc o noua judecata.
Prima contestatie este impotriva incheierii din 2.12.2015 si s-a admis, s-a desfiintat hotararea şi s-a dispus rejudecarea cauzei de către judecătorul sau completul care a pronunţat-o, banuiesc ca s-a constatat că nu au fost respectate dispoziţiile privind citarea.
Din cate inteleg este vorba de o cerere de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauţiune.
A doua contestatie este impotriva incheierii din 8.12.2015, care s-a respins, banuiesc ca era vorba de prelungirea masurii arestarii preventive.


Cei de la tribunalul Bucuresti au acceptat in prima faza soluţionarea cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauţiune în condiţii de contradictorialitate( pe care cei de la judecatoria sec4 au respins-o), tot dansii au aprobat rejudecarea. Rejudecarea a avut loc dupa 5zile tot la tribunal si de data aceasta i-au respis cererea! Uimirea mea..ca muritor de rand...iti da o speranta...treci de la agonie la extaz, apoi iti spulbera toata speranta! Nimeni nu este mai presus de lege, ok, dar imi permit sa intreb: e corect asa?Toata stima pentru tot ceea ce facti profesioanal si pentru ajutorul virtual pe
care-l oferiti benevol oamenilor de rand . Va multumesc!
Ati inteles gresit. Tribunalul a analizat mai intai daca a fost respectata procedura, nu a analizat cererea in sine. Prin urmare, daca tribunalul a constatat ca nu s-a respectat procedura, a trimis spre rejudecare si a lasat practic nejudecata cererea de inlocuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestarea preventiva - competenta si publicitate cezarad cezarad Doresc sa va intreb cine judeca o contestatie la arestarea preventiva pentru o infractiune care cade in competenta Judecatoriei? Tribunalul sau Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)
Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? Zebedeu Zebedeu Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? (vezi toată discuția)
Incetarea masurii arestului la domiciliu dupa pronuntarea hotararii cezarad cezarad Am o intrebare. O persoana a fost in arest la domiciliu vreo 3 luni. Intr-un final, s-a dat o hotarare de condamnare, prin care a fost condamnat de Judecatorie ... (vezi toată discuția)